Alexander Zverev ile Roger Federer rekor kırdı!

Alexander Zverev ile Roger Federer'in Meksika'daki oynadıkları gösteri karşılaşması, tenis tarihinin en çok seyirciyle oynanan maç olarak tarihte yerini aldı.

SPOR 25.11.2019, 17:15 12.01.2020, 16:19
Alexander Zverev ile Roger Federer rekor kırdı!

Roger Federer ve Alexander Zverev'in Mexico City'de yaptıkları gösteri karşılaşması, katılım rekoru kırarak tenis tarihinde oynanan en kalabalık maç olarak tarihe geçti. Plaza de Toros boğa ringinde organize edilen maçı 42 bin 517 seyirci izledi.

ESPN Meksika'da yer alan habere göre; 20 kez Grand Slam şampiyonluğunun sahibi olan Federer'in, Dünya 7 numarası Zverev'i 3-6, 6-4 ve 6-2 skorla yendiği karşılaşma bir önceki rekor olan 35 bin 681 seyirciyi büyük bir farkla geride bıraktı. Önceki rekor Serena Williams ile Kim Clijsters'ın 2010'da Belçika'da oynadıkları bir maça aitti.

Öncesinde organizasyonun Kolombiya'da yapılması planlanmış ancak başkent Bogota'daki yaşanan sosyal huzursuzluklar nedeniyle organizasyon gerçekleşmemişti.

Federer, bu rekoru Şubat ayında bir kez daha kırabilecek. Yıldız raket, Güney Afrika'da organize edilecek bir gösteri maçında Rafael Nadal ile karşı karşıya gelecek.

Güney Afrika'daki karşılaşmada 55 bin kişilik Cape Town Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Çiftler maçı şeklinde oynanacak karşılaşmada Roger Federer'in partneri Micosoft'un kurucusu Bill Gates, Rafael Nadal'ın partneri Güney Afrikalı komedyen Trevor Noah olarak yer alacak.

Yorumlar (0)