Alex de Souza imzayı attı: İşte yeni takımı

Fenerbahçe'nin efsanelerinden biri olan Brezilyalı Alex de Souza, kariyerine teknik direktör olarak devam edecek. Brezilyalı yıldız, yeni takımıyla anlaştı. İmzaların 22 Kasım'da atılacağı kaydedildi. İşte detaylar...

SPOR 16.11.2022, 11:17 16.11.2022, 17:33 Hakan Öksüz
Alex de Souza imzayı attı: İşte yeni takımı

2004 yılında Brezilya ekibi Cruzeiro'dan Fenerbahçe'ye gelen Alex de Souza, sarı lacivertli formayla top koşturduğu 8 yılda kulübün efsaneleri arasında adını yazdırdı. Fenerbahçe formasıylşa 344 resmi maça çıkan Alex, bu karşılaşmalarda 171 gol ve 145 asistlik performans sergiledi. 2012'de yeniden ülkesine dönen Brezilyalı 10 numara, 2015 yılında Coritiba formasıyla futbola veda etti.

Antrenörlük kariyerine adım attı

Yeşil sahalara veda ettikten sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Alex, ilk olarak Sao Paulo B takımında görev aldı. CBF Academy'den Pro A ile Pro B lisansı alan Brezilyalı efsane, Universidade Futebol'da yönetim kursunu bitirdi. Antrenörlük lisansını da alan Alex, ligden düşen bir takımla anlaştı.

İmza töreni 22 Kasım'da

Alex de Souza'nın, Brezilya'da önceki sezon Serie B'ye düşen Avai takımı ile anlaştığı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre anlaşma, bu sezon için geçerli olacak. İmza töreninin 22 Kasım'da yapılacağı belirtildi. Yeni göreviyle ilgili konuşan Alex de Souza, "Bana teknik direktör olma fırsatı sundular. Bu nedenle kendimi Avai kulübüne adayacağım." diye konuştu.

Yorumlar (0)