Alanyaspor'un yabancı taraftarları!

Alanya'da yaşamını sürdüren yabancı uyruklulardan bazıları, doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kalarak yerleştikleri ilçenin Süper Lig'deki takımı Aytemiz Alanyaspor'u büyük bir tutkuyla destekliyor.

SPOR 05.12.2019, 16:38
Alanyaspor'un yabancı taraftarları!

Antalya`nın Alanya ilçesinde yaşayan yabancı uyruklulardan bazıları, doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kalarak yaşamlarını sürdürdükleri ilçenin Süper Lig'de mücadele eden takımı Aytemiz Alanyaspor`u büyük bir coşkuyla destekliyor. Asker emeklisi olan ve 16 yıldır ilçede yaşayan Norveç uyruklu Katrina Jacopsen, fanatiği olduğu Aytemiz Alanyaspor`un karşılaşmalarını takip ederken bir grup kurdu.

TRT Spor'da yer alan habere göre; çevresindekilerin de desteğiyle sosyal medyada kurduğu yabancı taraftar grubuyla ilçenin takımını aralıksız destekleyen Jacopsen ve arkadaşları, karşılaşmadan önce restoranda bir araya gelip, beraber stada gidiyor. İlçedeki 31 bin 500 yerleşik yabancıdan Passolig üyeliği bulunan 1500 kişiden çoğu karşılaşma günleri tribündeki yerlerini alıyor.

51 yaşındaki Norveçli Siv Koteng de 1995 yılında geldiği Alanya`yı çok sevdiği için burada yaşamaya karar verdiğini dile getirdi. Alanya`da her yönüyle yaşamayı sevdiğini ifade eden Koteng, "Dört yıl önce ilk kez bir maça gittim. Trabzonspor maçıydı. Çok sevdim. Ondan sonra da maçları izlemek bir tutku haline geldi. Hem Alanyaspor hem de Manchester United`ı tutuyorum. Alanyaspor taraftarı olmak çok zevkli. Yabancı uyruklu birisi olarak takımın formasını giydiğinizde herkes size bakıyor ve çok ilgi çekiyor. Bu da beni sevindiriyor." dedi.

İsveçli Nils Fröjden ise 8 yıldır burada yaşadığını, arkadaşlarıyla zaman geçirmek için ilk kez bir maça gideceğini söyledi. Fröjden, "Normalde futbolla ilgilenmiyorum ama bu grupla maça gitmek çok keyifli olacak. Belki bu maçtan sonra sürekli gitmeye başlarım." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)