Al Nassr ile el sıkışan Ronaldo, maaş rekoru kıracak

Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr ile anlaşması, futbol dünyasında gündem yarattı. Al Nassr ile 2,5 yıllığına anlaşan Portekizli yıldızın, sezon başına 214 milyon dolar alacağı iddia edildi. Bu durumda Ronaldo'nun "yıllık maaşı en yüksek sporcu" olarak tarihe geçeceği kaydedildi.

SPOR 31.12.2022, 15:54 Hakan Öksüz
Al Nassr ile el sıkışan Ronaldo, maaş rekoru kıracak

Manchester United'da teknik direktör Eric ten Hag ile yaşadığı sorunlar nedeniyle sürpriz şekilde takımdan ayrılan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, yine herkesi şaşırtarak sürpriz bir takıma gitti. Manchester United, Real Madrid ve Juventus ile rekor üstüne rekor kıran 37 yaşındaki futbolcu, Suudi Arabistan takımı Al Nassr ile el sıkıştı.

Ronaldo'nun Al Nassr ile 2,5 sezon için anlaşması, futbol dünyasının gündemine oturdu. Yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or (Altın Top) ödülüne 5 defa, "FIFA Yılın En İyi Oyuncusu" ödülüne 2 defa layık görülen Ronaldo'nun Suudi Arabistan tercihi, hayranlarını memnun etmedi. 

2,5 sezon için 500 milyon avro alacak

Al Nassr'da top koşturacağı 2,5 sezon için toplamda 500 milyon avro alacağı iddia edilen Ronaldo, "yıllık maaşı en yüksek sporcu" olarak tarihe geçecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 140 golle "en golcü oyuncu" unvanını elinde bulunduran Portekizli yıldız, 2017'de imza attığı sözleşmeyle Barcelona'dan sezon başına 168,5 milyon dolar alan Lionel Messi'ye ait maaş rekorunu da kırmış olacak.

Şampiyonlar Ligi, La Liga, Premier Lig ve Avrupa Şampiyonası gibi pek çok kupayı havaya kaldıran Ronaldo, bundan sonraki dönemde spor ışıklarından uzak bir ligde kariyerini sürdürecek. 

Liste, NBA yıldızları ile dolu

Ronaldo'nun Al Nassr'a gitmesinin ardından "yıllık maaşı en yüksek olan sporcular" listesi merak edildi. Listenin ilk 10 sırasındaki 6 ismin, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynadığı görülüyor. Phoenix Suns'ta forma giyen Devin Booker ile Minnesota Timberwolves için parkeye çıkan Karl-Anthony Towns, 4 yıl için 224 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Listede üçüncü sırayı paylaşan bu iki sporcunun yıllık ortalama kazançlarının 56 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Verstappen ve Raikkonen listeye girdi

Son iki sezonun Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Red Bull pilotu Max Verstappen ile eski Formula 1 pilotu Kimi Raikkonen, listenin 6'ncı ve 9'uncu sırasında yer alıyor. Max Verstappen'in 5 yıllık sözleşme imzaladığı Red Bull takımı, "her yıl için 53,3 milyon dolar kazanacak" iddiasını yalanlamadı. 

Hamilton listede yok

Kimi Raikkonen ise 2007 yılında transfer olduğu Ferrari ile "3 yıl için 153 milyon dolarlık" sözleşme imzalamıştı. Formula 1'de 7 kez şampiyon olan Büyük Britanyalı Lewis Hamilton'ın, sezon başına Mercedes'ten 60 milyon dolar aldığı basına yansımıştı. Sözleşmeye dair resmi detayların basına yansımaması nedeniyle Hamilton'ın listeye giremediği belirtildi. 

Yorumlar (0)