Ajax-Chelsea maçında skandal karar! Gol var mı yok mu?

Ajax'ın evinde Chelsea'yi konuk ettiği Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında VAR hakemleri, futbol dünyasında tartışma yaratan bir karar verdi.

SPOR 24.10.2019, 10:44
Ajax-Chelsea maçında skandal karar! Gol var mı yok mu?

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. hafta karşılaşmasında Ajax, evinde Chelsea’ye karşı 1-0 yenilgiye uğradı. Chelsea, karşılaşmanın 86. dakikasında Batshuayi’nin attığı golle karşılaşmada galibiyeti yaşarken, Ajax’ın Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından iptal olan golü büyük tartışmayı alevlendirdi.

Maçın 35. dakikasında, Hakim Ziyech’in ortasında Quincy Promes golünü attı. Ancak VAR’dan yapılan uyarının sonrasında karşılaşmanın hakemi Ovidiu Haţegan, golü ofsayt nedeniyle iptal ett. Bu karar sonrasında büyük tartışmalar başladı. Ajax-Chelsea karşılaşmasının VAR hakemlerinin yanlış kareyi kullandığı, golün aslında geçerli sayılması gerektiği iddiası öne sürüldü.

Bir dönem Chealse'nin efsane oyuncusu olan FIFA Elçisi Marcel Desailly, beIN Sports’ta pozisyon hakkında, VAR hakemlerinin bu teknolojiyi kullanmaya yetkin olmadığının altını çizdi. “Ben bu işi FIFA’ya götürürüm” diyen Marcel Desailly, VAR hakemlerinin topun Ziyech’in ayağından çıktığı andaki kareyi değil de, çıktıktan yaklaşık bir metre sonraki kareyi kullandığını öne sürdü.

Topun Ziyech’in ayağından çıktığı anda Promes’in ofsayt pozisyonunda olmadığını belirten Fransız futbol adamı, bu nedenle Ajax’ın net bir golünün iptal edildiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından pozisyonu paylaşan beIN Sports da kararın yanlış olduğu konusunda destek verdi.

Chelsea'de kariyerini noktalamadan forma giyen ve futbolu Londra kulübünde noktalayan Hollandalı yıldız oyuncu Ruud Gullit de tartışmalara katılanlar arasında yerini aldı. beIN Sports'da yorumcu olan Ruud Gullit, pozisyonu izlemesinin ardından “Bu fotoğrafı Hollanda’ya göndermek için alabilir miyim? Fotoğrafı almam gerekiyor çünkü kanıta ihtiyacım var. Yanlış kare dikkate alınmış. Gerçekte Promes ofsayt pozisyonunda değil” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)