Ahmetcan Kaplan, Ajax yolunda! Trabzonspor ne kadar kazanacak?

Trabzonspor'un 19 yaşındaki stoperi Ahmetcan Kaplan, Hollanda devi Ajax'a gidecek. Ajax'ın, Ahmetcan için Trabzonspor'a 9,5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. İşte şok transfere ilişkin detaylar...

SPOR 16.08.2022, 17:23 17.08.2022, 17:40 Hakan Öksüz
Ahmetcan Kaplan, Ajax yolunda! Trabzonspor ne kadar kazanacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında bu akşam Kopenhag deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, avantajlı bir skorla yuvaya dönme istiyor. Bordo mavililerde Marek Hamsik ve Edin Visca, sakatlıkları nedeniyle zorlu maçta görev alamayacak. Teknik direktör Abdullah Avcı, stoper Marc Bartra ve merkez orta sahada görev yapan Enis Bardhi'nin transfer edilmesiyle bir nebze de olsa rahatladı. 

Bu sezon hem ligde hem de Avrupa'da mücadele edecek olan Trabzonspor, bol alternatifli bir kadro kurmak için hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Bordo mavililer Larsen, Trezeguet, Eren Elmalı, Bartra, Bardhi ve Lahtimi'yi renklerine bağladı. Nwakaeme, Berat Özdemir ve İsmail Köybaşı ile yollar ayrıldı. 

Trabzonspor'a 9,5 milyon euro ödeyecekler

Bordo mavili yönetim, oyuncu satışlarıyla transfer masraflarını karşılamak istiyor. Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır takımda kaldı ancak bir başka altyapı oyuncusunun yuvadan uçmak üzere olduğu kaydedildi. Edinilen bilgilere göre Hollanda devi Ajax, bordo mavililerin 19 yaşındaki stoperi Ahmetcan Kaplan'ı kadrosuna katmak için 9,5 milyon euroyu gözden çıkardı. Kopenhag maçı için Danimarka'da bulunan Ahmetcan'ın, karşılaşma sonrası sağlık kontrolleri için Hollanda'ya gideceği kaydedildi.

Sözleşme kaç yıllık olacak?

Trabzonspor, genç oyuncunun sonraki satışlarından yüzde 15 pay alacak. Hollanda kulübü Ajax, Ahmetcan transferini hafta içinde açıklayacak. Trabzonspor'un altyapısından yetişen 19 yaşındaki stoper, kendisini 5 yıllığına Ajax'a bağlayan sözleşmeye imza atacak.

Yorumlar (0)