"Ahmet Nur Çebi camianın zekasıyla alay ediyor"

Beşiktaş'ta başkan adaylarından olan Serdal Adalı, "Bu zihniyetin bir senesinde ben varsam 6,5 senesinde Sayın Çebi var. Mağdur edebiyatı yapmayacak" Ahmet Nur Çebi'te atıfta bulundu.

SPOR 19.10.2019, 12:20
"Ahmet Nur Çebi camianın zekasıyla alay ediyor"

Siyah-beyazlı kulüpte yarın gerçekleşecek olan seçimde başkanlığa aday olan Serdal Adalı, rakibi Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş camiasının zekasıyla alay ettiğini belirtti.

Adalı, Çebi’nin kendisini bir zihniyetin devamı olarak göstermesinden rahatsız olduğunu belirterek, “Bir zihniyet lafıdır gidiyor. Ben kimsenin devamı falan değilim. Bunu söylemesi bile çok ayıp. Bu zihniyetin bir senesinde ben varsam 6,5 senesinde Sayın Çebi var. Mağdur edebiyatı yapmayacak. 1-1,5 seneyle herhangi bir zihniyetin devamı olunmaz. Madem böyle bir zihniyet vardı ama 7 senedir de o masada oturmuş. Madem memnun değildi o masada niye oturdu? Eğer böyle bir zihniyet varsa ve sen de bundan memnun değilsen 6,5 sene oturmasaydın o masada. Sayın Çebi bu camianın zekasıyla alay ediyor.” şeklinde  bir açıklama yaptı.

Çebi’nin Beşiktaş kulübü onursal başkanı Süleyman Seba’nın kabrine ettiği ziyaretine Adalı, “Rahmetli Süleyman Seba’nın mezarına biz her zaman gidiyoruz. Seçim var diye gidip fotoğraf çektirip bundan faydalanmak gibi bir düşüncemiz yok. Her zaman o mezarı ziyaret eden bir ekibiz. Bunu da yanlış buluyorum. Ziyaretleri yaparsınız ama kabrin başında fotoğraf çektirip servis yapmazsınız.” şeklinde eleştiride bulundu.

"Bunun üzerinden prim yapmaya gerek yok"

Bebe ve Alves transferleri hakkında Çebi'nin sözlerine Adalı, şu şekilde yanıt verdi:

“Sayın Çebi’nin Bebe, Alves notları Fikret Orman’la rakip olarak girdiğimiz seçimden aklında kalmış. Herkes, Sayın Çebi’nin yönetimde olduğu 6,5 sene içinde herkesin hatırladığı, taraftarın ‘Al gel’ dediği isimleri hatırlıyor ama ben de buna benzer transferleri saymaya kalksam onlarca sayarım. O transfer yapıldığında ben cezaevindeydim. Önce açsın ona baksın. O bedeli Beşiktaş için ödedim. Bunun konuşulmasını da istemedim. Bunun üzerinden prim yapmaya gerek yok. Mağdur edebiyatı en nefret ettiğim şeydir. Ben hakkımı Beşiktaş’a zaten helal ediyorum. Onların bende hakkı varsa helal etmesini isterim. Başımıza böyle talihsiz bir olay geldi, ne yapalım. Sevgiyle geçen bu yollarda başımıza böyle şeylerin gelmesi de var.”

"Sıkıntılı dönemi geçmek için ne gerekiyorsa yapılacak"

Adalı, başkan seçildiği takdirde ilk işinin pazartesi günü yapılması gereken ödemeler olduğunu belirterek, şu açıklamaları yaptı:

“Göreve gelmemiz halinde pazartesi günü sabahı bekleyen ödemelerin planını yaptık, şu anda hazır. Onunla ilgili çalışmalar, hazırlıklar yapıldı. Bu sıkıntılı dönemi geçmek için ne gerekiyorsa yapılacak.”

"Yanlış anlaşılma var orada"

Beşiktaş'ın 6,5 milyar liralık temliği hakkında Adalı, borcun ödenmesi halinde bu temliğin ortadan kalkacağını belirterek, şunları söyledi:

“6,5 milyar liralık temlik, 900 milyon liralık bir yapılandırmaya karşılık verilmiş bir temlik. Bankalardaki borçlar 250 milyon liraya yapılandırıldı. Götürüp 250 milyon lira ödediğimiz zaman 6,5 milyar liralık temlik boşa çıkacak. Öyle 30 senelik yayın geliri verildi diye bir şey yok. Yanlış anlaşılma var orada. İlk başlangıcı 900 milyon liraydı yapılandırmanın, 900 milyon yerine 250 milyon olunca orada kaldı. Borcumuz bittikten sonra temlik kaldırılır. Bankadan 100 lira istediğiniz zaman 300 lira ipotek alıyor, 300 liralık garanti istiyor ki parasını size kullandırabilsin. Bunu çözmek tabii ki önceliklerim arasında.”

Yorumlar (0)