Ahmet Çakar: Yaşar Kemal Uğurlu’nun gizli ajandası var

Dün gece Galatasaray’ın kendi evinde 2-1 kazandığı Gaziantep FK maçını yöneten hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya tepkiler sürüyor. 41 yaşındaki Uğurlu için yeni bir iddia ortaya atan spor yorumcusu Ahmet Çakar, “Süper Lig’in en tehlikeli hakemi. Kesinlikle gizli ajandası var” dedi. 

SPOR 06.09.2022, 11:13 06.09.2022, 11:15
Ahmet Çakar: Yaşar Kemal Uğurlu’nun gizli ajandası var

Spor Toto Süper Lig’in 5’inci hafta mücadelesinde Galatasaray kendi evinde Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Son dakikalarda bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başaran sarı-kırmızılılar, 3 puanın sahibi oldu. Maç sonu en çok konuşulan isim ise hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ydu. 41 yaşındaki hakemi kötü yönetimi sebebiyle eleştiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Maç öncesinde Yaşar Kemal Uğurlu ismini görünce zaten endişelenmiştik” ifadelerini kullandı. 

Okan Buruk’tan Yaşar Kemal Uğurlu’ya tepki

Yaşar Kemal Uğurlu’nun kötü bir maç yönettiğini dile getiren Buruk, “Başakşehir ile çıktığım son maçta da yine hatalı bir kırmızı kart göstermişti. İletişimi zayıf bir hakem. Tabii ki Galatasaray’ın geçen seneden kalan bir hafızası var. Bu sezonun da bu hakemle aynı şekilde başlaması bizi rahatsız etti. Bu sezon VAR hakemlerinin başka bir statüye yükseldiğini görüyoruz. O bakımdan böyle hataları sahalarda görmek istemiyoruz. Bu hatalar neden oluyor, onu da anlayamıyoruz. Futboldan anlayan 3 kişi otursa bu pozisyonlar hakkında doğru karar verir, ama maalesef hakemlerimiz veremiyor. Bu durum yalnızca bize karşı değil” şeklinde konuştu. 

“Lütfen bu maçlara daha konsantre bir şekilde çıksınlar”

Her şeye rağmen hiçbir hakemde kötü niyet aramadıklarını dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kimsenin kötü niyetli karar aldığını düşünmüyoruz ama bundan sonraki müsabakalara daha iyi hazırlanmalarını arzuluyoruz. Lütfen bu maçlara daha konsantre bir şekilde çıksınlar. Biz tüm hafta boyunca bu maçlara nasıl odaklanıyorsak, hakemler de aynı şekilde odaklanmalı. Çünkü burada insanlar emek veriyor, bir mücadele var. O hassasiyeti bekliyoruz” dedi. 

Ahmet Çakar: Süper Lig’in en tehlikeli hakemi

Okan Buruk’un eleştirilerinin ardından Yaşar Kemal Uğurlu’ya bir tepki de spor yorumcusu Ahmet Çakar’dan geldi. Tecrübeli hakem hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya atan Ahmet Çakar, “Yaşar Kemal Uğurlu, Süper Lig’in en tehlikeli hakemi. Kesinlikle gizli ajandası var. Bunu yalnızca hatalı bir şekilde gösterdiği kırmızı kart sebebiyle söylemiyorum. Bazen ufak detaylarda hem taraftarı hem de takımları öylesine tahrik ediyor ki, bu maçta da benzer şeyleri gördük. Takımı ve taraftarı ufak ufak tahrik etti. Bana kalırsa, 1 gün bile hakem camiasının içinde bulunmaması gereken bir hakem. Bu benim şahsi görüşüm” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)