Ahmet Ağaoğlu'ndan Ali Koç'a cevap

Ahmet Ağaoğlu, "Ağzımızdan çıkan sözlerin taraftarları tahrik edici değil sakinleştirici ve futbolun güzelliklerini yaşamaya, görmeye yardımcı olması gerekir." dedi.

SPOR 04.12.2022, 22:30
Ahmet Ağaoğlu'ndan Ali Koç'a cevap

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Trabzonspor'dan hiç çekinmiyoruz fakat geçen yıl yaşadıklarımızdan çekiniyoruz." diyen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a yanıt verdi. 

"Hiçbir kulüple ilgili açıklama yapmadık"

Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamladık ama sürekli olarak Trabzonspor ile ilgili algı oluşturulmaya çalışılıyor. Türk futbolunun selameti için yanıt vermedik. Yalnızca Fenerbahçe ile değil iki senelik süreç içinde hiçbir kulüple ilgili açıklamada bulunmadık. Tam tersine sürekli olarak onlara saygı duyduğumuzu, futbolun ancak rekabet ortamı içerisinde gelişebileceğini dile getirdik. 

"Bizlere büyük sorumluluklar düşüyor"

Eğer geriye dönük olarak konuşacak olursak, 1996, 2004, 2005 ve 2011 sezonları hafızalarımızdan silinmiş değil. İki metrelik ofsayttan golü verip yalnızca müsabakanın değil ligin şampiyonluğunu belirleyen, 1,5 metrelik ofsayt gole 'Niçin bayrak kaldırmadın?' diye sorulduğunda, 'Gözüme kar kaçtı.' diyen hakemlerin kime hizmet ettiğini futbol camiası henüz unutmadı. Gelinen son noktada ileriye dönük olarak kulüpleri yöneten bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Futbol ailesi olarak özellikle taraftarlar noktasında heyecanı çok yüksek bir yapıya sahibiz. Ağzımızdan çıkan sözlerin taraftarları tahrik edici değil sakinleştirici ve futbolun güzelliklerini yaşamaya, görmeye yardımcı olması gerekir.

"Mücadele vererek şampiyon olduk"

Biz geçen yıl şampiyonluğu bir bütün olarak, beraberce, yan yana mücadele vererek kazandık. Elbette ki en büyük pay taraftarlarımızındır. Fenerbahçe müsabakası ve sezonun devamında da taraftarlarımızın takımımızın itici kuvveti olmaya devam etmesi, bizim en önemli avantajımız olacaktır."

Yorumlar (0)