Adana Demirspor'da Uğur Tütüneker dönemi

TFF 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'da teknik direktörlük görevine Uğur Tütüneker getirildi.

SPOR 04.09.2019, 15:15
Adana Demirspor'da Uğur Tütüneker dönemi

TFF 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'da teknik direktörlük görevine Uğur Tütüneker getirildi.

Kulüp başkanı Murat Sancak yaptığı yazılı açıklamada, sezon başında belirledikleri şampiyonluk hedefine ulaşmak adına çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Söz konusu çalışmalar sonucunda Uğur Tütüneker ile anlaştıklarını aktaran Sancak, şunları kaydetti:

"Konyaspor ve Osmanlıspor'da şampiyonluk sevinci yaşayan Uğur Tütüneker'in camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Büyük Adana Demirspor ailesinin hocamıza, futbolcularımıza ve yönetimimize sonuna kadar destek olacağından hiç şüphem yok. Yolun sonu şampiyonluk olacaktır."

Uğur Tütüneker’in futbol kariyeri

Uğur Tütüneker, futbol kariyerine ilk olarak 1980’li yıllarda Bayern Münih’in alt yapısında başladı. 1984’de A takıma yükseldi ancak 2 sene boyunca tek bir maça çıkamadan 1986 yılında Galatasaray’a transfer oldu. 10 sene boyunca top koşturduğu Galatasaray’da 220 maça çıkıp 42 kez gol atma başarısı gösterdi. 1996 senesinde Galatasaray’da futbolu bırakarak jübile yaptı.

Uğur Tütüneker, milli formayı kariyeri boyunca 19 kez giydi ve bu maçlarda sadece 1 gol atabildi.

Uğur Tütüneker’in teknik direktörlük kariyeri

Sırasıyla Yozgatspor, Sarıyerspor, Siirtspor, Kayserisporİstanbul Başakşehir, İstanbulspor ve Kasımpaşaspor'da antrenörlük görevini yürüttü. 

İlk Süper Lig deneyimini Ordusporla yaşayan Tütüneker, daha sonra Konyaspor, Erciyesspor, Osmanlıspor derken Türkiye'de hatrı sayılır sayıda takım çalıştırmıştır.

Yorumlar (0)