Acun Ilıcalı Hull City’deki hedefini açıkladı: Premier Lig

İngiltere ikinci liginde yer alan Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı kulübün geleceği ve Ozan Tufan transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

SPOR 09.07.2022, 17:18
Acun Ilıcalı Hull City’deki hedefini açıkladı: Premier Lig

İngiltere’nin Hull City takımını yakın bir dönemde satın alan Acun Ilıcalı kulübün geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İngiltere’nin ikinci liginde yer alan takımı almasında bir hedefi olduğunu belirten Ilıcalı şu açıklamalarda bulundu:

Bu kulübe gelirken benim bir hayalim vardı. Aklımda başarıyı yakalamaktan başka bir şey bulunmuyor. Kulübü kısa bir süre için düşünmedik ve asıl hedefimiz Premier Lig’e çıkmak. Sokakta gördüğümüz insanların büyük bir ilgi göstermesi ve Türk bayraklarını gururla taşımaları bizi oldukça mutlu ediyor. Burada yer alan insanlar için mücadele etmek de mutluluk veriyor. Benim hayallerimden biri de Türk halkının yurtdışında desteklediği bir takım oluşturabilmek. Hull City’i herkesin desteklediği bir kulübe dönüştürmek istiyorum.

“Doğukan Sinik’in hayranıyım”

Açıklamalarına devam eden Acun Ilıcalı Doğukan Sinik transferine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Şimdilik 3 oyuncu ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Ozan’ın yanında Türkiye’den bir isim daha gelecek. Doğukan Sinik ile anlaşma sağladık. Yaptığımız ilk görüşmede hedeflerimizin benzer olduğunu fark ettik. Kendisinin hayranıyım ve umarım kısa sürede bu transferi de açıklamış olacağız. Beşiktaş ve Galatasaray’dan birer futbolcu ile de görüşmeler yaptık ancak olumlu sonuç alamadık.

“Takımı aldığımda aklımdaki tek isim Şota’ydı”

Teknik direktörlük görevine Şota Arveladze’yi getirmesi üzerine açıklamalar yapan Ilıcalı sözlerine şu şekilde devam etti:

Takımı aldığımda aklımdaki tek isim Şota’ydı. İlk başta hemen anlaşma sağlayamadık ancak kendisi de gelen teklifleri hemen kabul etmedi. Hull City’den bahsettiğimde gözlerinin parladığını gördüm.

Fenerbahçe başkanlığı hakkında açıklamalar yaptı

Fenerbahçe’de başkanlık yapmayı düşünüp düşünmediği üzerine gelen soruya ise Ilıcalı şu şekilde yanıt verdi:

Fenerbahçe’de başkanlık yapmayı düşünmüyorum. Oldukça yakın dostum olan Ali Koç şu an kulübün başkanlığını yapıyor. Günde yaklaşık 15 – 20 saat kulübün başarısı için çalışıyor. Sportif başarısızlıklar yaşanmış olabilir ancak başkanlık döneminde de bir tecrübe geçirmek gerekiyor. Ben kulübün geleceğini oldukça parlak görüyorum. Kulüp için ne zaman istenirse elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Bunu sanırım söylememe bile gerek yok.

“Ozan Tufan gibi 10 tane futbolcu olmayacak”

Hull City’nin başında yer alan teknik direktör Şota Arveladze ise Ozan Tufan hakkında açıklamalar yaparak 65 kez milli formayı giymiş bir futbolcuyu almalarından ötürü oldukça mutlu olduğunu ve Ozan Tufan gibi 10 tane daha futbolcu olmayacağını ifade etti. Acun Ilıcalı ise Ozan Tufan’ın transfer etmeden önce birçok isme danıştığını, Fatih Terim’in “bir dakika bile düşünme”, Sergen Yalçın’ın “Kendi mevkisinde Türkiye’deki en iyi oyuncu” ve Emre Belözoğlu’nun ise “Müthiş bir potansiyel” sözlerini kullandığını ifade etti.

Allahyar Hull City’e transfer oldu

Öte yandan Hull City Fenerbahçe’de forma giyen İranlı golcü Allahyar Sayyadmanesh’i transfer ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında Hull City’de kiralık olarak forma giyen Allahyar 12 maçta 1 gol atmıştı.

Yorumlar (0)