AC Milan ırkçılığa karşı çıkıyor!

AC Milan futbol kulübü, İtalyan futbolunda ırkçılığa yönelik iç bir kuvvet kuracağını açıkladı.

SPOR 21.09.2019, 09:22 21.09.2019, 10:10
AC Milan ırkçılığa karşı çıkıyor!

Kulüp, görev gücünün "dış danışmanlık" ile destekleneceğini ve "farkındalığı artırmak, sosyal medyada ve stadyumdaki ırkçı davranışları izlemek ve ele almak" için bir takım önlemler alacağını açıkladı.

Bu karar, geçen hafta sonu Hellas Verona'da oynanan maçta Milan'ın orta saha oyuncusu Franck Kessie'ye karşı yapılan ırkçı tezahüratların ardından alındı.

Milan, ırkçılık karşıtı girişimin cumartesi günü İnter-Milan derbi karşılaşmasında başlatılacağı belirtildi.

Ayrca İnter'in forvet oyuncusu Romelu Lukaku'da bu sezon oynanan Cagliari maçında ırkçı tezahüratlara maruz kaldı.

 AC Milan bu konuda liderlik yapacak

AC Milan takımının yöneticisi Güney Afrikalı Ivan Gazidis, "İtalyan futbolunun bu konuda uyanması ve ırkçı davranışlara karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerekiyor. AC Milan bu konuda liderlik yapacak. Konuyla ilgili elimizden gelen her şeyi yapmak için ahlaki bir zorunluluğumuz olduğuna inanıyoruz" dedi.

İtalyan futbolunda ırkçılık gerçekten ele alınması gereken bir problem. AC Milan takımının Hellas Verona'daki maçında göze çarpmayan bir hayal kırıklığı yaşanmıştı. Fildişili orta saha oyuncusu Frank Kessie'yi hedef alan Verona hayranlarını utanç verici ırkçı tezahüratlarda bulundu.

Oyuncuların stadyumda ırkçı saldırılara maruz kalmasının oyuncular üzerindeki etkisi çoğu zaman önemsenmiyor. Bu  konuda federasyon ve kulüplerin öncülüğünde değişime gidilmesi gerekir. Çünkü futbolda ırkçılığa yer yoktur.


 

Yorumlar (0)