Aboubakar'dan Dünya Kupası hedefi: Alay edenlere göstereceğiz

Dünya Kupası'nda Brezilya'nın da yer aldığı G Grubu'nda bulunan Afrika temsilcisi Kamerun, ilk maçında perşembe günü İsviçre ile karşılaşacak. Takımda yer alan eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, bazı Kamerunluların da kendileriyle alay ettiğini söyledi. Bu durumun üzücü olduğunu söyleyen Kamerunlu futbolcu, "Her maçta 2 gol atacağım. Böylece zayıf halka olmadığımızı göreceksiniz." dedi.

SPOR 22.11.2022, 11:47 23.11.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Aboubakar'dan Dünya Kupası hedefi: Alay edenlere göstereceğiz

2022 FIFA Dünya Kupası, pazar günü oynanan Katar-Ekvador maçıyla açıldı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Katar, rakibine 2-0 mağlup oldu. Böylece Dünya Kupası tarihinde ilk defa ev sahibi ülke açılış maçında yenilmiş oldu. Turnuvanın ikinci gününde yapılan maçlar da bol gollü geçti. İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti. Hollanda, Senegal'i 2-0'lık skorla geçerken ABD ile Galler arasındaki karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Kamerun'un ilk rakibi İsviçre!

Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele eden Kamerun, turnuvadaki ilk maçında perşembe günü İsviçre ile karşılaşacak. Brezilya ve Sırbistan'ın da bulunduğu gruptan çıkmak isteyen Kamerun, İsviçre'yi yenerek turnuvayı 3 puanla açmayı hedefliyor.

"Her maçta 2 gol atacağım"

Kamerun'un turnuva kadrosunda yer alan isimlerden biri de uzun yıllar boyunca Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar oldu. Kamerun'un turnuvanın zayıf halkalarından biri olarak lanse edildiğini kaydeden Aboubakar, her maçta 2 gol atarak bu düşünceyi yıkmak istediğini söyledi.

"Bazı Kamerunlular da bizimle alay ediyor"

Bazı Kamerunluların da kendileriyle alay ettiklerini hatırlatan 30 yaşındaki futbolcu, "Bunu görmek insanı üzüyor. Kendi insanlarınızdan daha fazla destek bekliyorsunuz. Grubumuzda Brezilya var. Bazı kişilere göre bu gruptan çıkmamız imkansız. Bizimle dalga geçen Kamerunlulara sesleniyorum. Her maçta 2 gol atacağım. Böylece takımımız için hiçbir şeyin imkansız olmadığını göreceksiniz." diye konuştu.

Yorumlar (0)