Aboubakar: Beşiktaş'tan başka takımda oynamam

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a dönen Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. 2020-2021 sezonun son haftalarında oynamadığı için eleştirilen Aboubakar, konuya açıklık getirdi. Sergen Yalçın hakkında da konuşan 30 yaşındaki santrafor, "Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda oynamam." dedi.

SPOR 24.01.2023, 15:37 Hakan Öksüz
Aboubakar: Beşiktaş'tan başka takımda oynamam

Daha önce 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında Beşiktaş formasını giyen Vincent Aboubakar, ara transfer döneminde yeniden siyah beyazlılara döndü. Beşiktaş formasıyla 2 lig şampiyonluğu yaşayan Kamerunlu santrafor, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"Beşiktaş'ın şampiyonluğu için fedakarlıkta bulundum"

Beşiktaş'taki üçüncü dönemine başladığını hatırlatan 30 yaşındaki golcü, "Eskiden yaşadığım mutlulukları tekrarlamak için buradayım. Şampiyon olduğumuz 2020-2021 sezonunun son haftalarında sakatlığım sebebiyle takıma katkı verememiştim. O dönem Kamerun Milli Takımı'nda sakatlanmıştım. Daha sonra Sivas maçında sakatlığım yine nüksetmişti. Takımın şampiyonluğa ulaşması için fedakarlıkta bulundum. Bir maç daha oynasam sözleşmem otomatik olarak uzayacaktı. O maçlarda oynamamamın sebebi, kontratımın uzamasını istememem değildi. Sakatlığıma rağmen zaten bir sürü maça çıkmıştım. Sivasspor maçında ise artık ağrılara dayanamadım." ifadelerini kullandı.

"Sergen Yalçın ile problemim yok"

Eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile bir sorunu olmadığını belirten Aboubakar, "O dönem bana gelen teklifleri onunla konuşmuştuk. Sergen Yalçın ile bir problemim yok. Çok büyük bir futbol ismi. Saygı duyduğum bir kariyeri var. Şu an fiziksel olarak oldukça iyi durumdayım. Burada kupalar kazanmak istiyorum. Takımı, arkadaşlarımı ve kulüp yönetimini özledim. En çok özlediğim kişilerden biri de Necip. Takımda tanıdığım kişilerin olması benim için avantaj." şeklinde konuştu.

"Geriden gelerek şampiyon olabiliriz"

Transferinden önce Beşiktaş'ın birkaç maçını takip ettiğini kaydeden Kamerunlu golcü, "Bence takım oldukça iyi durumda. Baya kaliteli oyuncular var. 2020-2021 sezonunda da geriden gelerek şampiyon olmuştuk. Bunu yeniden tekrarlayabiliriz. Beşiktaş'ın dışında Türkiye'den menajerimle iletişime geçen sadece Fenerbahçe var. Türkiye'de başka takımda oynanan hainlik olur. Burada sadece Beşiktaş'ta oynarım." dedi.

Yorumlar (0)