Abdullah Avcı, Trabzonspor’a güç katmaya devam ediyor!

Teknik adam Abdullah Avcı, Trabzonspor’un gücüne güç katarak yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyor. Son 17 sezonunda Trabzonspor, en uzun süreli galibiyet serisini yakaladı.

SPOR 21.02.2021, 12:32 22.02.2021, 09:39
Abdullah Avcı, Trabzonspor’a güç katmaya devam ediyor!

Abdullah Avcı yönetimindeki çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Süper Lig'de en çok puan toplayan takım olmasının yanı sıra, Avrupa'daki sıralamalarda da üçüncülüğü yakaladı. Bordo-mavili takım Abdullah Avcı döneminde, yedi maç üst üste kazanarak son 17 sezondaki en uzun süreli galibiyet serisini yakaladı. Son 17 sezonunda son dört maçını kalesinde gol görmeden götürmesi de oldukça dikkat çekti. Ligin 26. haftasında ise takım, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Bir takım eksikleri olmasına rağmen zirveye doğru gitmesi düşünülen takım, Abdullah Avcı sayesinde ligdeki 17 maçında 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yakaladı.

Bordo-mavililerin, , 5 sezonluk galibiyet hasreti sona erdi

17 sezonun ardından bir ilk başaran Trabzonspor, geçen sezondaki gibi 6 maçlık bir galibiyet serisi elde etti. Rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 7 maçlık galibiyet elde eden Bordo-mavili ekip, en son 2003-2004 sezonunda bu tarz bir başarı elde etmişti. Son 4 maçını kalesinde gol görmeden kazanan Trabzonlular, takım savunmasını ön planda tutarak önemli bir mesafeye imza attı. Takımda 7 oyuncunun sağlık sorununun ve sakat oyuncuların olmasının yanı sıra, Kırmızı kart cezalı futbolcular da bulunuyor. Buna rağmen son maçı Medipol Başakşehir’in karşısında galibiyet elde eden takım, 5 sezonluk galibiyet hasretini sona erdirdi.

Trabzonspor, Gaziantep FK'nın ardından bu sezon en uzun süreli yenilmeyen ikinci takım olmasıyla da dikkat çekti. 10 maçlık periyotta ligde toplamda 28 puan kapan Trabzonspor, en çok puan toplayan takım unvanını da yakalamış oldu. Avrupa'nın en iyi 10 ligi olan İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye, Rusya, Portekiz, Belçika ve Ukrayna liglerinde ise Trabzonspor, son 10 maçta en iyi form tutan Türk takımı olarak dikkat çekti.

Yorumlar (0)