Abdullah Avcı, Rizespor’daki arkadaşlarıyla Trabzonspor’da buluştu 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 35 sene önce Rizespor’da birlikte forma giydiği Turgut Kural ve Metin Bak ile Trabzonspor’da bir araya geldi. 

SPOR 25.10.2021, 14:33
Abdullah Avcı, Rizespor’daki arkadaşlarıyla Trabzonspor’da buluştu 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1986-87 sezonunda Rizespor’da birlikte forma giydiği Turgut Kural ve Metin Bak ile bu defa Trabzonspor’da bir araya geldi.  

“Dostluğumuz, 35 senedir devam ediyor” 

Avcı: “1986 yazında Rizespor’a transfer oldum. Başlamadan önce Turgut ve Metin’in isimlerini duymuştum ama tanışmamıştık. Çevremdekiler bana, ’Biri sağ biri sol açık. Leblebi gibi orta yaparlar.’ demişlerdi. Orta, bazen oldu bazen de olmadı ama bizim dostluğumuz 35 senedir hiç kopmadı. Bugün ise bir amaç uğruna Trabzonspor’dayız. Seneler sonra bu takımın çatısında buluştuk. Nasıl ki Trabzonlu ve Rizeli vatandaşların ilişkileri hep böyle dostluk üzerineyse bizimki de öyle. İki şehir de aynı bizim gibi, ayrı düşmemize imkan yok.” 



“Abdullah, iş bitiriciydi” 

Türkiye Futbol Antrenörleri Trabzon Şube Başkanı Metin Bak, Trabzonspor altyapısında görev yapan bir teknik kadro olarak Abdullah Avcı ile olan günlerini şu şekilde anlattı: “Trabzonspor’da oynarken pek çok teklif geldi ama ben, Rizespor’a söz vermiştim. Transfer döneminde daha yüksek teklifler yapan olmuştu ama ben Rize’ye gitmiştim. Oraya gidince yabancılık çekmedim. Bizi, hep evlatları gibi görüp sevdiler. Trabzonspor için Rize’den, Rizespor için de Trabzon’dan otobüsler kaldırıldığını hatırlıyorum. Bu iki takım el ele verdiğinde çok güçlü olur. Tarihimiz de bunun ispatıdır. Turgut ve Abdullah ile birlikte 1986-87'de birlikteydik. Antrenman ve kamp dışında da hep görüşürdük. İki arkadaşım da oldukça değerlidir. 35 senedir birbirimizden hiç kopmamamızın sebebi de budur. Her durumda birbirimize destek olduk. Turgut, çok çalışkan ve yetenekliydi. Abdullah da iş bitiriciydi.” 

“Rizelinin burnu kanasa Trabzonlu üzülür” 

Turgut Kural: “1984-85 döneminde Rizespor’a geçtim ve 6 sene boyunca orada forma giydim. İlk 4 sene, Trabzonspor ve Rizespor karışık kadrolarla lige çıktık. Güçlü takımlar oluşturduk. Metin sol açık, ben sağ açık ve Abdullah da santrafordu. Ligin en etkili forvet hatlarındandır. O dönemde birlikte oynayan futbolcuların yaş ortalaması 21 idi. Bu gençlerin bağları, iki şehrin kardeşliğini perçinledi. Şu anda da büyük çoğunluk aynı şeyleri düşünür. Bu iki şehir ailedir. Aile içinde kavga olur ama biter. Rizelinin burnu kanasa Trabzonlu üzülür.” 

Yorumlar (0)