Abdülkadir Ömür'ün füzesi, Trabzon'a yetti!

Spor Toto Süper Lig'de 2'nci haftasında Hatayspor'u ağırlayan Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası dışından attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Edin Visca'nın sol kolunda kırık tespit edildiği kaydedildi.

SPOR 12.08.2022, 23:14 13.08.2022, 02:19 Hakan Öksüz
Abdülkadir Ömür'ün füzesi, Trabzon'a yetti!

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de 2'nci haftanın açılış maçında Hatayspor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısında rakip kaleye yüklenen Trabzonspor, kaleyi yoklasa da aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 32'nci dakikasında Danimarkalı forvetiyle rakip fileleri sarsan Trabzonspor büyük sevinç yaşadı. VAR incelemesi yapan hakem Abdülkadir Bitigen, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Tek gol Ömür'den!

Karşılaşmanın ikinci yarısında topa sahip olma oranını artıran Trabzonspor, aradığı golü 71'de buldu. Bordo mavililerin genç yeteneği Abdülkadir Ömür, ceza sahası dışından çektiği sert şutla rakip kaleci Erce Kardeşler'i avladı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor, sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılarak sezonun ikinci maçında da galibiyet almış oldu.

Visca'nın humerus kemiğinde kırık tespit edildi

Dakikalar 40'ı gösterirken acı içinde yerde kalan Edin Visca, Trabzonspor taraftarlarını endişelendirdi. Yerini Kouassi'ye bırakan Visca, Medical Park Yıldızlı Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol kol humerus kemiğinde kırık tespit edilen tecrübeli oyuncunun 2 ay sahalardan uzak kalabileceği kaydedildi.

Sıradaki rakip Kopenhag!

Bordo mavililer, 16 Ağustos Salı günü Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Kopenhag deplasmanına çıkacak. Parken Stadı'nda Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak maçta Marek Hamsik ve Edin Visca'nın yer alması beklenmiyor. 24 Ağustos Çarşamba günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj elde etmek isteyen Abdullah Avcı'nın öğrencileri, turu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

"Visca'nın durumunu yarın öğreneceğiz"

Karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularına yanıt veren Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, sakatlanarak oyundan çıkan Edin Visca hakkında konuştu. Visca'nın bu sakatlığı kısa sürede atlatacağından şüphesi olmadığını belirten Avcı, "Sürekli ilk 11'de yer verdiğimiz bir oyuncu. Sağlık ekibiyle görüştükten sonra bir değerlendirmede bulunacağız. Ne kadar süre sahalardan uzak kalacağını anlamamız gerekiyor. Onu öğrendikten sonra transfer planlaması yapılabilir." dedi.

"Enis Bardhi duran toplarda çok yaratıcı"

Transferlerle ilgili açıklama yapan tecrübeli teknik adam, "Eksik 1-2 bölgemiz vardı. Hem 8 hem de 10 numara pozisyonunda oynayan Enis Bardhi'yi aldık. Duran toplarda çok yaratıcı. Set oyununda da çok güçlü. Şimdi sırada stoper var. Öte yandan stadyumu dolduran taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Takıma pozitif anlamda çok katkıları oluyor. Rakibimiz Atakaş Hatayspor, topla geniş alanda oynayabiliyor. Zaman zaman zorlandık. İkinci yarıda topa daha fazla sahip olduk. Sırada Kopenhag maçı var. Bu fırsatı değerlendirerek Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Serkan Özbalta: Maçın 60 dakikasında Trabzon'u durdurduk!

Geçen sezonun şampiyonu olan ve özgüveni yüksek bir rakibe karşı mücadele ettiklerini belirten Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, "Önemli takviyeler yaptılar. Trabzonspor'un hücum gücünün farkındaydık. Savunmada sorun yaşamamak için özel olarak çalıştık. Yarım saatlik bölümün dışında Trabzonspor'u durdurduk. Büyük ihtimalle akılları salı günü yapacakları maçtaydı. Karşılaşmada genel olarak iyi performans sergiledik." dedi.

Yorumlar (0)