Abdülkadir Ömür'den transfer itirafı

Trabzonspor'un genç futbolcusu Abdülkadir Ömür, her zaman bir Avrupa hayalinin olduğunu fakat bu konuda sözün Trabzonspor'da olduğunu ifade etti.

SPOR 25.01.2023, 14:51 26.01.2023, 08:49
Abdülkadir Ömür'den transfer itirafı

Abdülkadir Ömür, Spor Toto Süper Lig'de 21. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor ile yapacak olduğu maçın hazırlıklarına devam eden takımının antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Genç futbolcu, sezona şampiyonluk parolasıyla başladıklarını kaydederek, "Kimi şeyleri istediğimiz gibi olmadı. Peş peşe galibiyetler almamız gerekliyken önde olmamız gereken maçlarda kontra ataklardan maalesef gol yedik. Kırılma maçlarını kazanamadık ancak halihazırda yarıştan kopmuş da değiliz." şeklinde konuştu.

Antrenmanlarda arkadaşlık ilişkilerinde şampiyon olacaklarını konuşarak sürdürdüklerinin altını çizen Abdülkadir Ömür, "Takımımız hedefsiz bir şekilde sahaya çıkmıyor. Bizim amacımız, en iyi şekilde Trabzonspor'u temsil edip kupalar elde etmek. Ziraat Türkiye Kupası hedefimiz bulunuyor, lig uzun bir maraton yarışın içerisinde olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Avrupa hayalini her daim kuruyorum"

Abdülkadir Ömür, takımda ve kendisinde de kimi iniş ve çıkışlar olabileceğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu en azla tutmaya çabalıyoruz. Kimi hoca, taraftar kimi konuşmalar yapabiliyor, performansla ilgili. Trabzonspor defteri hiçbir zaman kapanmadı. Ben ve kulüp menfaati doğrultusunda ilerleyebilirim. Seneler önce sakatlanmadan teklifler gelmişti, başkanımız göndermemişti. Burada kalıp, tarihe geçtim ve kupalar elde ettik. Tekrar bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Trabzonspor'da başarı elde etmek, başka takımlarda olmaktan daha da güç. Herkese karşı oynuyoruz. Avrupa hayalini her daim kuruyorum. Trabzonspor "Git" derse giderim, kal derse kalırım, her zaman ilk söz Trabzonspor'undur."

Her takım oyuncusunun hayalinin milli takımda forma giymek olduğunu söyleyen genç futbolcu, performansını yeniden yukarıya çekip milli takımda olmayı ve ilk 11 içinde oynamayı umut ettiğini de sözlerine ekledi.

"Duygusal bir karardı"

Takımın inişli çıkışlı görülen trafiğini ve Avcı'nın takımdan ayrılmaya dair düşüncesinin ardından son durumu değerlendirmesi istenen oyuncu sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler için Alanyaspor maçı kırılma anı olmuştu. Maçın başında değerlendiremediğimiz kimi pozisyonlar vardı ve ardından ilk gelen topta gol yiyip kırılmıştık. Bizim takımın 5 adet gol yiyebilecek bir takım olduğunu kimse düşünmüyor zaten fakat bu yıl kimi kırılma anlarını atlayamadık. O maçın ardından duygusal olarak hocamız biraz yıpranmıştı. Hiç kimse hocanın gitmesini talep etmiyor çünkü burada bir birlik ve beraberlik söz konusu. Hiç kimse tek başına şampiyonluk elde etmedi. Hocanın da Türkiye'den bir alacağı vardı. Trabzonspor'un da Türkiye'den alacağı var. O anlık bir karardı demek doğru olabilir. Hocamızın her daim yanındayız ve bu olayın sonrasında güçlü bir şekilde çıkabileceğimize dair inancımız vardı. Takım arkadaşlarımız olarak o maçın ardından oldukça üzgündük zaten. Hem performansımızı hem de ortamımızı yukarıya çekmeye çabaladık ki yeniden yarışın içerisinde olabilmek mümkün olsun. Çok üzüldük fakat üstesinden gelebileceğimize inandık."

"Deplasmanda galip gelememe hasretini sonlandırmak istiyoruz"

Abdülkadir Ömür, 35 maçtır iç sahada yenilmediklerine dikkat çekerek, "Tüm takımlar gelirken bu istatistiği görüp geliyor. Karagümrük ve Alanya bizler için bir kırılma oldu. Karagümrük'te goller bulacağımız anlarda kontralardan gol yedik.

Deplasman serimizden memnun değiliz ancak bunu Hatay maçıyla sonlandırma niyetindeyiz. Yalnızca evimizde aldığımız puanlarla şampiyon olmak mümkün değil. 3-4 maçlık seriye ihtiyacımız bulunuyor. Onlara saygı duyup, deplasmanda galip gelememeye ilişkin hasreti sonlandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Futbolun günümüzde değiştiğinin altını çizen futbolcu, "Futbol daha da sertleşti, temas olarak. Basketbol oyunu gibi karşılıklı taktikler konuşulmaya başladı. Set oyunu da dahil birçok varyasyon bulunuyor. Kazanmanın zor olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Avrupa'da futbol daha da ileride, bizse maalesef onlara ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Futboldan keyif almaya çabalıyoruz. Temassal olarak futbol zorlaştı, galip gelmenin zor olduğu anlardan geçiyoruz." dedi.

Abdülkadir, Dünya Kupası'nda Arjantin milli takımını tuttuğunu da söyleyerek, "Favorim Messi'ye sevgi ve saygımızdan dolayı Arjantin'di. Biz de onun kadar sevindik. Ben, Eren abi, Yusuf abi beraber izledik ve Arjantin'i destekliyorduk. Güzel bir turnuva oldu. Kazandığı için mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)