ABD ve Galler, ilk defa bir Dünya Kupası maçında karşı karşıya

2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda yer alan ABD ile Galler, ilk defa bir Dünya Kupası maçında kozlarını paylaşacak. Daha önce iki kez karşı karşıya gelen iki ekip, turnuvayı 3 puanla açarak üst tura çıkma şansını artırmak istiyor. Katarlı Abdulrahman Al Jassim'in düdük çalacağı maç, yarın (pazartesi) saat 22.00'de başlayacak.

SPOR 20.11.2022, 11:15 21.11.2022, 09:35 Hakan Öksüz
ABD ve Galler, ilk defa bir Dünya Kupası maçında karşı karşıya

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası, bugün oynanacak Katar-Ekvador maçıyla başlayacak. Futbolun en prestijli organizasyonu olan Dünya Kupası, milyonlarca sporseveri bir ay boyunca ekran başına kilitleyecek. Arjantinli Messi ile Portekizli futbol yıldızı Ronaldo, son kez bir Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

İlk defa sonbahar-döneminde düzenlenen Dünya Kupası'nda birçok ilk yaşanacak. B Grubu'nda yer alan ABD ile Galler, ilk defa bir Dünya Kupası maçında kozlarını paylaşacak. Yarın (pazartesi) saat 22.00'de başlayacak mücadelede Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim düdük çalacak.

Turnuvayı 3 puanla açmak istiyorlar

ABD ile Galler'in yer aldığı B Grubu'nda favori olarak gösterilen İngiltere'nin yanı sıra İran da bir üst tura çıkmak için mücadele verecek. Galler, 1958'den beri ilk defa Dünya Kupası'nda yarışacak. Turnuvayı galibiyetle açmak isteyen Galler, ABD'yi yenerek üst tura çıkma şansını artırmayı hedefleyecek. 1990 ile 2014 yılları arasındaki bütün dünya kupalarında yer alan ABD de turnuvayı 3 puanla açmak istiyor.

İki ekip, üçüncü kez kozlarını paylaşacak

Galler ve ABD, daha önce 2 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan ilk maçta ABD, rakibine 2-0'lık üstünlük sağladı. 12 Kasım 2020'de yapılan hazırlık maçı ise golsüz eşitlikle sonuçlandı. Dünya Kupası organizasyonuna 10 kez katılan ABD, 2002'de çeyrek finale kadar yükselmişti. Turnuvaya 1958'de katılan Galler de çeyrek final başarısı göstermişti.

Yorumlar (0)