ABD spor basınının gündemindeki isim: Alperen Şengün

Los Angeles Lakers'a karşı oynadıkları maçta 33 sayı, 15 ribaunt, 6 asist ve 4 blokluk performansla oynayan milli basketbolcu Alperen Şengün, ABD spor basınının manşetlerini süsledi. Gazeteler, "durdurulamaz" bir performans sergileyen Şengün'ün başarısını anlattı.

SPOR 19.01.2023, 10:38 Hakan Öksüz
ABD spor basınının gündemindeki isim: Alperen Şengün

NBA takımlarından Houston Rockets'ta oynayan milli basketbolcu Alperen Şengün, son haftalardaki performansıyla ABD spor basınının ilgi odağı oldu. Şengün, Los Angeles Lakers maçında "triple double" yaptı ve bunu başaran en genç pivot olarak tarihe geçti. 

Performansıyla büyüleyen milli basketbolcu, Los Angeles Lakers'a 140-132 yenildikleri maçta 33 sayı, 15 ribaunt, 6 asist ve 4 blokluk performansla oynadı. NBA'de tek maçta 30+ sayı, 10+ ribaunt ve 5+ asistlik performans sergileyen Alperen Şengün, Shaquille O'Neal'ı da geçti. ABD basını, hem kendi kariyer rekorunu hem de NBA rekorunu kıran Şengün'ü manşetlerine taşıdı.

"Bu sezon yeteneklerini sergiliyor"

Alperen Şengün'ün Lakers maçındaki performansı, CBS Sports internet sitesi tarafından "Durdurulamaz" şeklinde manşete taşındı. Spor sitesi, bu sezon maçlara ilk 5'te başlayan Türk basketbolcunun yeteneklerini sergileyebilme fırsatı elde ettiğini kaydetti. 

"Attığı arka pas, Lakers'ı sersemletti"

Washington Post'un yanı sıra pek çok gazete ve haber sitesi de Alperen Şengün'ün performansını manşetlerine taşıdı. 20 yaşındaki Türk basketbolcunun yükselen performansına değinen "Basketball Insider" adlı internet sitesi, "Rockets'ın oyununa her zaman pozitif katkı sağlıyor. Takım arkadaşına attığı arka pas, Lakers'ı adeta sersemletti. Bazı taraftarlar, onda Nikola Jokic'i görüyor." ifadelerine yer verdi. 

"Alperen Şengün, hayranı olduğu LeBron James'e karşı oynadı"

Alperen Şengün'ün sıkı bir LeBron James hayranı olduğuna vurgu yapan Sports illustrated dergisi, "Lakers, Şengün'ü durduramadı. Houston Rockets Başantrenorü Stephen Silas, bu performansın devam etmesi halinde Şengün'e topu vermemenin imkansız hale gelebileceğini belirtti." ifadelerini kullandı. Dergi, Alperen Şengün'ün, LeBron James hakkındaki, "Herkes onunla oynamanın hayalini kurar. Çocuklarıma bunu anlatacağım." sözlerini de hatırlattı.

Yorumlar (0)