A Milli Takım’ın kader maçı yarın

Dünya Kupası Elemeleri’nde 9 maçta 18 puan alarak ikinci durumda olan A Milli Futbol Takımı, son maçını yarın akşam Karadağ’da 22.45’de Podgorica Şehir Stadyumu'nda oynayacak. Milliler maçtan galip ayrıldığı takdirde ikinciliği garantileyecek. Galibiyetin yanında, eğer Norveç de deplasmanda Hollanda’yı mağlup ederse, A Milli Takım liderliğe yükselecek ve direkt olarak Katar biletini cebine koymuş olacak.

SPOR 15.11.2021, 13:06
A Milli Takım’ın kader maçı yarın

Dünya Kupası Elemeleri’nde G Grubu’nda son maçını Karadağ takımı ile yapacak olan A Milli Takım, maç için bütün hazırlıklarını tamamladı.  Eğer millilerimiz bu son maçtan galibiyet ile ayrılmayı başarırsa grup ikinciliğini garantilemiş olacak. Aynı zamanda Norveç de deplasmanda karşılaşacağı Hollanda’yı mağlup etmeyi başarırsa A Milli Takım direkt olarak liderliğe yükselerek 2022 FIFA Dünya Kupası’nın ev sahibi olan Katar’a direkt gitme hakkını kazanacak.

İkinci olursa Play-Off'lara kalacak

Cumartesi günü grupta oynanan diğer maçlarla birlikte A Milli Takımımız büyük avantajlar sağlamış oldu. Türkiye’nin iki gün önce Cebelitarık takımını 6-0 gibi net bir skorla geçip averajını yükseltmiş ve Norveç’İn kendi evinde yaptığı maçta Letonya ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yükselme başarısını göstermişti. Daha sonra da Karadağ takımı Hollanda ile oynadığı maçta 2-2 berabere kalınca gruptaki bütün dengeler takımımız lehine değişmişti. Ay-Yıldızlı ekibimizin bu maçtan da galibiyet alması durumunda grupta ikinci sırayı alarak, Dünya Kupası yolunda Play-Off maçlarını oynama hakkı kazanacak.

Liderlik ihtimali de var

Eğer millilerimiz yarın sahadan 3 puan ile ayrılırsa tüm gözler Hollanda maçına çevrilecek. Norveç takımı, Hollanda takımını 2 fark ile mağlup ederse, A Milli Takımımız puanını 21’e çıkartıp liderliğe yükselmiş olacak. Norveç’in farklı bir galibiyet alması halinde de, tüm maçların sonuçları tekrar değerlendirilerek averajlara bakılacak.

Hollanda takımının kendi evinde oynayacağı maçta galip gelmesi durumunda, millilerimizin Karadağ’a yenilmesi halinde bile grubu 2.sırada tamamlayabilecek. Ancak en senaryodaeğer Hollanda-Norveç maçı berabere biter ve A Milli Takım yenilirse, bu kez grupta 3.sıraya yerleşerek Dünya Kupası’na katılma hayallerine veda etmek zorunda olacak.

Karadağ’da 3 oyuncu pozitif

Yarın A Milli Takım’ı kendi sahasında konuk edecek olan Karadağ’da 3 oyuncunun koronavirüse yakalandığı ve kadrodan çıkartıldığı bildirildi. Nebojsa Kosovic, Adam Marusic ve Stevan Jovetic bu maçta yer alamayacaklar. Cebelitarık maçında sarı kart gören Mert Müldür de forma giyemeyecek. Karşılaşma yarın akşam saat 22.45’de Gradski Stadı’nda oynanacak. Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Daniel Siebert yönetecek.  

                                         

Yorumlar (0)