A Milli Takım'ın umudu son maçlara kaldı!

UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takımımız'ın gruptan lider çıkma umudu, Rusya ve Macaristan karşılaşmalarına kaldı.

SPOR 15.10.2020, 12:03 15.10.2020, 12:10
A Milli Takım'ın umudu son maçlara kaldı!

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'nde Sırbistan mücadelesinden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. 

Türkiye, Sırbistan'ı konuk ettiği mücadeleye iyi başlayamadı. Sırbistan, Sergej Milinkovic-Savic'in 21'inci dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Daha sonra Sırbistan, Aleksandar Mitrovic'in penaltı golü ile 2-0 üstünlüğünü sürdürdü.

A Milli Takımımız, 56'ıncı dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun attığı gol ile skoru 2-1'e getirdi. Ozan Tufan'ın 76'ıncı dakikada attığı gol ile skor 2-2 oldu. Mücadelenin son dakikalarında iki takımdan da gol gelmeyince maç 2-2 bitti. 

A Milli Takımımız, söz konusu mücadelenin ardından puanını 3'e çıkardı. Rusya-Macaristan mücadelesinin 0-0 bitmesi üzerine A Milli Takımımız'ın liderlik umudu, son maçlara kaldı. 

Ay-Yıldızlılar, 15 Ekim günü sahasında Rusya ile mücadele edecek, A Milli Takımımız'ın son mücadelesi ise 18 Ekim günü Macaristan ile olacak.

Dördüncü haftanın sonunda A Milli Takımımız'ın, Rusya ile arasında 5 puan olduğu görüldü. Macaristan ile puan farkı ise 4.

A Milli Takımımız'ın gruptan lider olarak ayrılıp A Ligi'ne çıkabilmesi için Rusya ve Macaristan'ı yenmesi ve söz konusu takımların da kalan mücadelelerinden puan kaybı ile ayrılması gerekiyor.

Mucizenin yaşanmaması halinde A Milli Takımımız, B Ligi'nde kalmak için çaba harcayacak. Türkiye'nin grubu sonuncu sırada bitirmesi durumunda C Ligi'ne düşme olasılığı da mevcut.

2022 Dünya Kupası için de gruptan lider ayrılmanın ciddi bir önemi var. UEFA Uluslar Ligi'nde grupları birinci sırada bitiren ancak eleme gruplarında ilk 2'de yer alamayan 2 takım ile 2022 Dünya Kupası'nda grup elemelerini 2'nci sırada bitiren 10 takım yani toplam 12 takım karşılaşacak. Bu karşılaşmalardan çıkacak 3 ekip de Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'na katılacak.

Yorumlar (0)