A Milli Takım'da Cengiz Ünder, kadrodan çıkarıldı 

A Milli Futbol Takımımız'da Cengiz Ünder, sakatlığından dolayı kadrodan çıkarıldı, Andora ve Moldova maçlarında yer almayacak.

SPOR 06.09.2019, 09:26 06.09.2019, 09:36
A Milli Takım'da Cengiz Ünder, kadrodan çıkarıldı 

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen futbolcuların sağlık durumları hakkında bilgi aktarıldı. Son yapılan antrenmanda sağ üst arka baldırında kas yaralanması yaşayan Cengiz Ünder, aday kadrodan çıkarıldı

Her iki alt baldırında da kas yaralanması bulunan Dorukhan Toköz'ün tedavide olumlu ilerleme kaydettiği, ilerleyen günlerde takımla antrenmanlara başlamasının planlandığı ifade edildi.

Enes Ünal'ın sakatlandığının tamamen geçtiği açıklanırken, daha önce kulübünde tendinit teşhisi konulan, bu şekilde antrenman ve müsabakalara devam eden Ozan Tufan'ın, milli takım kampına katılışını takiben tedavisine devam edildiği ve oyuncu sağlığı göz önünde bulundurularak takımla antrenman yapmasının uygun olmadığı belirtildi.

Tedavi ve rehabilitasyon sürecini milli takım kampında geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Okay Yokuşlu da kendisi için planlanan program dahilinde bireysel çalışmalarına devam ediyor.

Milli takım kampının ilk antrenmanında sol ayak bileğinden sakatlık geçiren Nazım Sangare'nin tedavisinde olumlu ilerleme kaydedildiği ve ilerleyen günlerde takımla antrenmanlara başlaması öngörüldüğü açıklandı.

Burak Yılmaz, Abdülkadir Ömür, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir ve Ozan Kabak'ın sakatlıkları nedeniyle A Milli Takım'ın Andorra ve Moldova maçları aday kadrosuna çağrılmadığı, Oğuzhan Özyakup'un ise kampın başlangıcında yapılan kontroller neticesinde sakatlığının karşılaşmalara kadar düzelmeyeceği tespit edildiğinden aday kadrodan çıkarıldığı ifade edildi.

Cengiz Ünder Kariyer

1997 yılında dünyaya gelen Cengiz Ünder, kariyerine 2007 yılında Bucaspor altyapısında başlayan milli futbolcu, 2013 yılında Gümüşordu takımına transfer oldu.
Altınordu takımı ile 2014 yılında ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2014-2016 yılları arasında Altınordu takımında forma giyen Ünder, 51 maçta 11 gol atarak Süper Lig takımlarının dikkatini çekti ve 2016 yılında Başakşehir'e transfer oldu.

Başakşehirde 1 sezon boyunca 32 maçta 7 gol atarak performansını sergiledi. Takımdaki başarısı ile sadece Türkiye'de bulunan takımların değil, dünya klüplerininde dikaktini üzerine çekti ve 16 Temmuz 2017 tarihinde 15 milyon euro karşılığında Serie A'nın güçlü ekiplerinden Roma'ya transfer oldu.Burada Lig'in ikinci yarısından itibaren ilk 11'de yer alan genç futbolcu, ilk Şampiyonlar Ligi maçında deplasmanda Shaktar’a karşı ilk golünü atmaya başarmıştır.

Türkiye U-18 takımı ile milli takım kariyerine başlayan Ünder, 2016 yılında A milli takım kadrosuna alındı.

Yorumlar (0)