A Milli Takım, Cebelitarık'ı konuk ediyor: 2 önemli eksik

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubunda A Milli Futbol Takımımız, dokuzuncu hafta maçında yarın akşam Cebelitarık'ı ağırlayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki mücadele, yarın akşam saat 20.00'de başlayacak.

SPOR 12.11.2021, 14:02 14.11.2021, 09:37
A Milli Takım, Cebelitarık'ı konuk ediyor: 2 önemli eksik

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubunda, A Milli Takımımız dokuzuncu hafta maçında Cebelitarık’ı ağırlayacak.

Hedef 2'de 2

Grupta oynadığı son maçta, Letonya'yı deplasmanda  90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golle 2-1 yenen ay-yıldızlı takımımız, gruptaki son iki maç öncesinde Dünya Kupası'na katılma ihtimalini devam ettiriyor.

Hollanda 19 puanla G Grubu'nda lider konumda yer alırken, Norveç 17 puanla ikinci, Türkiye ise 15 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Grubu lider bitirecek olan takım, doğrudan Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederken, grup ikincisi play-off oynama hakkını kazanacak. Rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyen Türkiye, son iki maçından da galibiyetle ayrılmak istiyor.

Milli takımımız, Cebelitarık mücadelesinin ardından 16 Kasım Salı günü Karadağ ile deplasmanda oynayacağı maçla grubu tamamlayacak. Grupta lider olan Hollanda, deplasmanda yarın Karadağ ile karşılaşacak, Norveç ise aynı gün kendi evinde Letonya'yı ağırlayacak. Grubun son hafta karşılaşmasında Hollanda ile Norveç, Hollanda’da karşılaşacak.

Cebelitarık karşısında farklı bir şekilde galip gelmek isteyen Milli takım, averajını da yükseltmenin peşinde. Ay-yıldızlı takımımız, Norveç'in 5 gol averaj gerisinde yer alıyor. Grup maçlarının sona ermesinden sonra puan eşitliği halinde, genel averaja bakılacak.

Cengiz Ünder ve Abdülkadir Ömür yok

Milli Takım'da sakatlığı olan Cengiz Ünder, Cebelitarık karşılaşmasında forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı olduğu belirtilen bir diğer milli futbolcu Abdülkadir Ömür'ün de maça yetişme olasılığının düşük olduğu aktarılıyor.

Cebelitarık ile 2. maç

A Milli Futbol Takımı, yarınki Cebelitarık maçı ile tarihte Cebelitarık ile 2. defa rakip olacak.

Ay-yıldızlı takım, 4 Eylül 2021’de 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda oynadığı ilk ve tek maçtan da 3-0 galip ayrıldı.

Stefan Kuntz ile 3. maç

Türkiye A Milli Futbol takımı, Alman teknik direktör Stefan Kuntz’ın hocalığı dönemindeki 3. karşılaşmasına Cebelitarık maçıyla çıkacak.

Kuntz idaresindeki ilk maçta Norveç ile 1-1 İstanbul'da berabere kalan ay-yıldızlı takım, deplasmanda ise Letonya'yı  2-1 mağlup etmişti.

2021 yılındaki 15. karşılaşma

Cebelitarık mücadelesiyle Milliler, 2021’deki 15. karşılaşmasına çıkacak.

Bu sene oynadığı 14 karşılaşmada 6 galibiyet alan ekibimiz, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 24 gol atan milliler, kalesinde ise 24 gol gördü.

Bu senenin ilk maçında Milli takım, Hollanda ile 24 Mart'ta karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, G Grubu ilk maçında rakibini İstanbul'da 4-2 mağlup etti.

Grubun ikinci maçını Norveç ile İspanya'da karşılaşan Türkiye, 3-0'lık galibiyetle sahadan ayrıldı. Gruptaki üçüncü karşılaşmasında Milliler, Letonya ile 3-3, dördüncü maçta ise Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Gruptaki beşinci maçında Türkiye, deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti. Gruptaki altıncı maçında Milli takım, Hollanda'ya deplasmanda 6-1 kaybetti, yedinci maçta ise Norveç ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Ay-yıldızlı takım, sekizinci maçında ise Letonya'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Milliler, Alanya'da , Azerbaycan ile oynadığı özel karşılaşmayı 2-1 kazanırken, ay-yıldızlı takımın Gine ile Antalya'da oynadığı özel maç 0-0 beraberlikle sona erdi. EURO 2020 öncesinde Milli takım, oynadığı son hazırlık maçında Moldova'yı Almanya'da 2-0 mağlup etti. Ay-yıldızlı takım, EURO 2020'nin açılış maçında İtalya'ya 3-0, ikinci maçta Galler'e 2-0 ve grubun son karşılaşmasında ise İsviçre'ye 3-1 mağlup oldu.

601’inci maç

Cebelitarık maçıyla birlikte A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 601. maçına çıkacak.

98 yıllık tarihinde Ay-yıldızlılar, 324'ü resmi, 276'sı özel olmak üzere 600 maç oynayıp, biri hükmen 228 galibiyet, 228 yenilgi ve 144 beraberlik yaşadı.

Milli takım, 261'i evinde,  256'sı deplasmanda, 83'ü de tarafsız statlarda çıktığı karşılaşmalarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 799 gol atarken, 861 gol yedi.

Şu ana kadar 90 farklı ülkenin milli takımıyla karşılaşan milliler, 600 karşılaşmanın 517'sini Avrupa, 23'ünü Amerika, 33'ünü Asya, 3'ünü Okyanusya ve 24'ünü Afrika temsilcileriyle yaptı.

600 maçta Milliler, tek hükmen galibiyetini Yunanistan maçında aldı. 17 Kasım 2015'te Türkiye ile Yunanistan arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki özel müsabaka 0-0 tamamlandı. FIFA, bu karşılaşmadan 6 ay sonra Yunanistan'ın kural dışı oyuncu oynatması sebebiyle maçı, 3-0 Türkiye lehine tescil etti.

Ayrıca, 21 Mayıs 2014'te Türkiye'nin deplasmanda Kosova ile karşılaştığı ve 6-1 kazandığı hazırlık maçı, bu tarihte Kosova'nın FIFA ve UEFA üyesi olmaması sebebiyle değerlendirmeye alınmadı.

Milli Takım’ın aday kadrosu

A Milli Takım'ın aday kadrosu ise şu şekilde:

Kaleci: Uğurcan Çakır, Sinan Bolat, Ersin Destanoğlu.

Defans: Mert Müldür, Rıdvan Yılmaz, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Caner Erkin.

Orta saha: Cengiz Ünder, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Orkun Kökçü, Berkan Kutlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Taylan Antalyalı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu.

Forvet: Halil Dervişoğlu, Burak Yılmaz, Kenan Karaman, Serdar Dursun.

Yorumlar (0)