A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü belli oldu

A Milli Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Ergin Ataman oldu. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Ergin Ataman, "Sürece katkısı bulunan ve her konuda desteğini ileten Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'na, her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyorum." dedi.

SPOR 16.04.2022, 12:29 17.04.2022, 13:49
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü belli oldu

A Milli Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Ergin Ataman oldu.

“Süreç çok hızlı gelişti”

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte basın toplantısı gerçekleştiren Ataman, “İzleyenlerin 'Bu benim takımım’ diyeceği bir takım ortaya çıkarmak istiyoruz. EuroLeague'de ve NBA'de çok önemli oyuncularımız bulunuyor. Ülkemizi tüm dünyada temsil etmek oldukça önemli. Çok büyük heyecan var. Süreç hızlı gelişti. Orhun Ene bir hafta önce ayrıldı, ilk aday olarak beni düşündüklerini bana ilettiler. Şartlar soruldu. Tek bir şey belirttim, milli takımda görev almanın şartı olamaz.” şeklinde konuştu.

“Bu takımın hedefi şampiyonluktur”

“Avrupa Şampiyonası'nda tek hedefimiz şampiyonluk” açıklamasını yapan Ataman, “Bu kadronun hocası Ergin Ataman ise, hedefi de şampiyonluktur. Hedef büyük ancak kadro da bir o kadar büyük. Hakan Demir ve Ender Arslan yardımcılarım olacak. Mehmet Okur görevini sürdürecek. Kadroyu kurarken kapasiteli ve tecrübeli bir ekip ortaya çıkarmaya çalıştık. Güveniyorum onlara." sözlerini kullandı.

“Hedeflediğimiz yere taşıyacak”

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise "Hedeflediğimiz yere taşıyacak bir antrenörle anlaşma kararı verdik. Sayın Ataman'ı göreve çağırdık. O da bizi kırmadı. Hedefleriyle geldi aramıza katıldı. Kendisine tam destek veriyoruz ve güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)