A Millî Takım son viraja giriyor!

EURO 2020 Elemeleri'nde H Grubu'nda mücadele eden A Millî Futbol Takımı, grupta son viraja lider olarak giriyor. Ay-yıldızlılar, İzlanda ile berabere kalsa dahi 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantilemiş olacak.

SPOR 12.11.2019, 12:48 12.11.2019, 13:33
A Millî Takım son viraja giriyor!

Yer aldığı grupta, son dünya şampiyonu Fransa'nın yanı sıra İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile karşı karşıya gelen millîler, averaj farkıyla zirvede yer alıyor.

8 karşılaşmada 6 galibiyet, bir eşitlik ve yenilgiyle 19 puanın sahibi olan ay-yıldızlılar, İzlanda ve Andorra ile yapacağı son 2 maçtan önce büyük bir avantaja sahip oldu.

Elemelere dış sahada Arnavutluk maçıyla başlangıç yapan millîler, rakibini 2-0 yenmişti. Sonrasında seyircisi önünde Moldova ile mücadele eden A Millî Takım, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

A Millîler 2 karşılaşmada 6 gol kaydederken, kalesinde hiç gol görmeyerek başarılı bir başlangıç yaptı.

a milli takım ile ilgili görsel sonucu

Gruptaki 3. karşılaşmasında son dünya şampiyonu Fransa'yı Konya'da 2-0 mağlup eden ay-yıldızlılar, önemli bir galibiyet elde etti.

Daha sonra İzlanda ile karşı karşıya gelen A Millî Takım, elemelerdeki ilk mağlubiyetini burada 2-1'lik skorla yaşadı.

a milli takım ile ilgili görsel sonucu

Millîler, bu maçtan sonra sırasıyla, iç sahada Andorra'yı 1-0, deplasmanda Moldova'yı 4-0 ve seyircisi önünde Arnavutluk'u tek golle mağlup etti.

Üst üste aldığı bu 3 galibiyetle gruptan çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen ay-yıldızlı takım, liderlik sınavını ise son dünya şampiyonu karşısında yaşadı.

İlgili resim

Zorlu mücadelede deplasmanda 1-1 berabere kalan millîler, son 2 karşılaşma öncesi zirveyi kimseye bırakmadı.

Ay-yıldızlılara beraberlik yetiyor

A Millî Futbol Takımı, İzlanda karşılaşmasında beraberlik halinde bile, Andorra ile yapılacak son karşılaşma öncesi 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek.

İlgili resim

Milliler, ilk 2 sırayı alan takımların Avrupa Şampiyonası'na katılacağı grupta 19 puan ve averajla lider durumda bulunurken, rakip İzlanda 15 puanla 3. sırada bulunuyor.

Türkiye'nin liderlik yolundaki en önemli rakibi Fransa ise sahasında Moldova'yı ağırlayacak.

A Millîler, H Grubu'nu ilk 2'de bitirdiği takdirde tarihinde 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

a milli takım ile ilgili görsel sonucu

Ay-yıldızlılar, elemelerdeki son 2 karşılaşmasını 14 Kasım tarihinde İstanbul'da İzlanda ve 17 Kasım'da deplasmanda Andorra ile yapacak. A Millî takım, İzlanda'ya yenilirse, deplasmandaki Andorra mücadelesinde galibiyet peşinde olacak.

Puan tablosu şu şekilde:

Yorumlar (0)