A Millî Takım'ın hedefi grup liderliği!

A Millî Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 10. ve son karşılaşmasında yarın deplasmanda Andorra ile karşılaşacak.

SPOR 16.11.2019, 11:21 12.01.2020, 18:03
A Millî Takım'ın hedefi grup liderliği!

Ulusal Stadyum'da oynanacak karşılaşma  TSİ 22.45'te başlayacak ve TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Maçın hakemliğini Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yapacak. Kruzliak'ın yardımcılıkları ise Tomas Somolani ve Branislav Hancko olacak.

Hedef liderlik koltuğu

EURO 2020 biletini alan A Millî Futbol Takımı, grupta liderliğin sahibi olabilmek için Andorra maçını kazanarak, Fransa'nın deplasmanda Arnavutluk karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Son karşılaşmalardan önce 22 puana sahip olan Fransa'nın 2 puan gerisinde yer alan millİler, ikili averajda önde olduğu Fransa'nın Arnavutluk deplasmanında herhangi bir puan kaybı durumunda grubu zirvede tamamlayacak.

Türkiye'nin yer aldığı gruptaki diğer karşılaşmalara yarın TSİ 22.45'te Arnavutluk-Fransa ve Moldova-İzlanda arasında oynanacak.

Gruptaki puan durumunun tablosu:

Aday kadro

Ay-yıldızlılarda, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Çağlar Söyüncü, Efecan Karaca, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir ve Mert Günok aday kadrodan çıkarılmış, bu futbolcuların yerine Ümit Millî Futbol Takımı kadrosunda yer alan Ahmed Kutucu, Berkay Özcan, Güven Yalçın ve Mert Müldür, kadroya dahil edilmişti.

A Millî Takım'ın Andorra karşılaşması aday kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Sinan Bolat (Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Mert Çetin (Roma), Umut Meraş (Le Havre), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Mert Müldür (Rapid Wien)

Orta saha: Deniz Türüç, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Yusuf Yazıcı (Lille), Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Ömer Bayram (Galatasaray), Ahmed Kutucu (Schalke 04), Berkay Özcan (Medipol Başakşehir)

Forvet: Enes Ünal (Real Valladolid), Güven Yalçın (Beşiktaş)

Yorumlar (0)