6 İngiliz devi çekildi, Avrupa Süper Lig'i geri adım atmadı

Avrupa Süper Lig’i, dün 6 İngiliz Kulübü’nün ligden ayrıldığını açıklamasının ardından bir açıklama yaptı ve futbolda bir değişikliğin zorunlu olduğunu belirterek kurumlarla sıkı bir diyalog yoluyla bu projenin gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.

SPOR 21.04.2021, 12:34 21.04.2021, 17:34
6 İngiliz devi çekildi, Avrupa Süper Lig'i geri adım atmadı

İngiliz Kulüplerinin ayrılmasının ardından Avrupa Süper Lig’inde İtalya ve İspanya’dan yalnızca 3’er kulüp kalırken Avrupa Süper Lig’inden yapılan yazılı açıklamada, bu kulüplerin baskıya maruz kaldıkları ve bu nedenle ayrıldıkları açıklandı.

“Yeni bir rekabet öneriyoruz”

İngiliz kulüplerinin baskı sebebiyle ayrıldıklarını söyleyen Avrupa Süper Lig, bu karara rağmen, tekliflerinin Avrupa mevzuatıyla tutarlı ve doğru olduğuna ikna olduklarını söyledi. Avrupa futbolunda bir değişikliğin zorunlu olduğuna inandıklarını ifade eden Avrupa Süper Lig, mevcut sistemin düzgün çalışmadığı gerekçesiyle yeni bir rekabet önerdiklerini açıkladı.

Bu ligin, finansal zorluklarla yüzleşme açısından önemli bir fırsat olduğunu savunan Avrupa Süper Lig yetkilileri, bütün futbol ailesine ilişkin dayanışma ödemelerini artırmak için bu ligin tasarlandığını kaydetti.

Projeye ilişkin farklı aktörlerden gelen görüşleri dikkate alacaklarını ifade eden yetkililer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarlara daima mümkün olan en iyi rekabeti sunmak için ve sporun sürdürülebilirliğine ilişkin gerekli olan üçüncü taraflara olan dayanışma ödemelerini artırmaya çalışmak hedefiyle, bu tarafların endişelerini gidermek için en uygun tavrı değerlendireceğiz."

Yorumlar (0)