56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda 3. etabın kazananı belli oldu

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndaki, Home Turkey Beyşehir-Alanya 3. etabını Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step ekibinden İngiliz Mark Cavendish birinci sırada tamamladı.

SPOR 13.04.2021, 16:43 14.04.2021, 11:27
56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda 3. etabın kazananı belli oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Eşrefoğlu Camii önünden başlayan ve 212.6 km’den oluşan etaba 169 sporcunun katıldığı bildirildi. Delko takımından Clement Berthet’in yarışa giremediği belirtildi.

5 saat 10 dakika 34 saniyelik dereceyle ilk sırada

İkinci etap olan Konya-Konya turunu da kazanan Cavendish, yarışmayı 5 saat 10 dakika 34 saniyelik gibi bir dereceyle birinci sırada tamamladı.

Belçika’nın Alpecin Fenix takımından Jaspoer Phlipsen, üçüncü etabı ikinci, yine Belçika’nın Bingoal Pauwels Sauces WB takımında yer alan Polonyalı sporcu  Stanislaw Aniolkowski ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Cavendish liderliğini sürdürdü

Bisiklet turunun genel klasmanında Cavendish, 10 saat 3 dakika 14 saniyelik dereceyle liderliğini sürdürürken genel klasmanda lider konumda olması sebebiyle Alanya-Kemer etabında turkuaz mayoyu giyme hakkı elde etti. Genel klasmanda ise Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Jasper Philipsen 8 saniye geriden olmak üzere ikinci, ABD'nin Rally Cycling takımında yer alan Hollandalı Arvid De Kleijn, 10 saniye geriden gelerek üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Alanya-Kemer 4. etabıyla devam edecek

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 3. etabı Alanya-Kemer arasında olacak ve yarış boyunca genel anlamda düz parkurda yarışacak olan bisikletçilerin, toplamda 184.4 km pedal çevireceği açıklandı.

Yorumlar (0)