5 gol, 1 kırmızı: Konyaspor sürprize izin vermedi!

Süper Lig'de deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor ile karşılaşan İttifak Holding Konyaspor, 5 golün atıldığı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçı kazandı.

SPOR 24.04.2022, 18:13 25.04.2022, 13:39 Hakan Öksüz
5 gol, 1 kırmızı: Konyaspor sürprize izin vermedi!

Süper Lig'de Fenerbahçe ile ikincilik yarışı veren İttifak Holding Konyaspor, 34'üncü hafta maçında ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Bol gollü maçta perdeyi açan taraf, konuk ekip Konyaspor oldu. Abdülkerim Bardakçı'nın golüyle 7'nci dakikada skor 1-0 oldu.

Erken gelen gol, Konya'yı rahatlattı

Dakikalar 20'yi gösterirken stoper Gaston Campi kırmızı kart gördü ve Yeni Malatyaspor'u 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Konyaspor, 37'de Ahmed Hasan ile skoru 2-0'a taşıdı. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Goller peş peşe geldi!

İkinci yardı adeta golle açıldı. Dakikalar 47'yi gösterirken sahneye çıkan Benjamin Tetteh, Yeni Malatyaspor adına farkı bire indirdi. Konyaspor, 59'uncu dakikada Skubic'in ayağından bulduğu golle skoru 3-1 yaptı.

Ev sahibi Yeni Malatyaspor, 63'te Dicko'nun ayağından bulduğu penaltı golüyle farkı yeniden bire indirdi. Kalan  dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma, Konyaspor'un 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi. 

Konyaspor, Fener'in peşine takıldı!

Böylece Konyaspor puanını 64'e yükseltti ve ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki 1 puanlık farkı korumuş oldu. Ligden düşmesi keisnleşen Yeni Malatyaspor ise 20 puanda kaldı.

Ligde 35'inci hafta maçında İttifak Holding Konyaspor, sahasında Karagümrük'ü ağırlayacak. Yeni Malatyaspor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

Yorumlar (0)