3 öğrenci birçok madalya! Türkiye Halter şampiyonları Bayburt’tan çıktı

U 23 Halter ve Türkiye Ferdi Gençler Şampiyonasının son gününde birçok kategoride madalya alan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Berat Yolcu, Mücahit Sarısaltık ve Ahmet Can Turhan büyük başarıları ile düzenlenen şampiyonaya imzalarını attılar.

SPOR 27.07.2022, 09:30 27.07.2022, 17:30
3 öğrenci birçok madalya! Türkiye Halter şampiyonları Bayburt’tan çıktı

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencileri Ahmet Can Turhan, Berat Yolcu ve Mücahit Sarısaltık Van'da gerçekleştirilen U 23 Halter ile Türkiye Ferdi Gençler Şampiyonasına kazandıkları madalyalarla imza attı.

Temsil etme bilinci ile hareket ediyoruz

Büyük bir başarı gösterilen şampiyonada Öğr. Gör. Ömer Faruk Aksoy çalıştırıcılığında damga vuran sporcular, bundan sonraki şampiyonada daha çok madalya kazanma sözü verdi. Şampiyonaya çalıştıkları zaman zarfında üzerlerinde bulunan temsil etme bilinciyle tutumda bulunduklarını ifade eden Öğr. Gör. Aksoy, “Bayburt Üniversitesi olarak biz bu kürsüde önemli bir mücadele veriyoruz. Birçok takımı ve büyük şehri geride bıraktık. Bu şampiyonluklar sayesinde üzerimize oldukça dikkat çektik. İnsanlar üniversitemiz ile Bayburt'un adını bu şekilde şampiyonluklarla duydukça daha fazla farkındalık ve merak geliştiriyorlar. Sporun en iyi hissettiren yanı ise temsil ettiğiniz insanların başkalarına gidip anlatabilecek bir performans bölgesini size vermesidir. Bu bölgeyi iyi şekiller kullanıyoruz ve güzel derecelerle alıyoruz. Birçok izleyicinin ilgi ve alakası da bizlere dönmüş oluyor ifadelerini kullandı.

“Başarılardan bina oluşturacağız”

Ekiple gurur duyduğunu ifade eden Rektör Mutlu Türkmen “Başarı her zaman madalyayla ölçülmez. Burada bir gelişim dinamiği bulunuyor. Sıfırdan adım atılmaya başlayan bir macerada devamlı olarak ileriyi hedefleyen antrenörlerle ve öğrencilerle çalışmak asıl başarıdır. Bütün başarılar üzerine bu başarıda eklenecek bu şekilde koca bir bina oluşturacağız” dedi.

Hangi kategorilerde kaç tane madalya kazanıldı?

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Berat Yolcu U 23 Halter ve Türkiye Ferdi Gençler Şampiyonasının son gününde Gençler 109 KG kategorisini, silkmede 119 KG, koparmada 102 KG olacak şekilde toplamda 221 KG ile birlikte üçüncü bitirdi. Mücahit Sarısaltık'ın 55 KG alanında altın madalya aldığı şampiyonada ise ikinci madalyayı Berat Yolcu, Bayburt Üniversite’sine kazandırdı. Ahmet Can Turhan ise 81 KG kategorisinde yarışarak, silkmede 120 KG ve koparmada 105 KG olacak şekilde toplamda 225 KG ile dördüncülüğü eline aldı.

Yorumlar (0)