3 milyar insan izledi!

Dünya Motokros Şampiyonası'nın 17. ayağına Türkiye, başarıyla ev sahipliği yaptı.

SPOR 10.09.2019, 14:09
3 milyar insan izledi!

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen organizasyon, televizyon yayınlarlarıyla dünya genelinde 3 milyarı aşkın izleyici kitlesine ulaşırken yabancı konuklar ve dünya federasyonundan da büyük beğeni aldı. Dünya Motokros Şampiyonası organizasyonu, saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkede izlendi.

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX 2T) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) mücadeleleri, 6-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da yapıldı.  

De Graaff: Buradaki potansiyel gayet güzel ve göz doldurucu

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FİM) Avrupa Başkanı Martin De Graaff, yaptığı açıklamada, organizasyona ilk kez Afyonkarahisar'da katıldığını ve organizasyonun çok başarılı olduğunu belirtti.

Yarışçıların katılım ve performanslarından da çok mutlu olduklarını ifade eden Graaff, "Gelecek yıl için tüm çevreme, etrafıma, arkadaşlarıma, meslektaşlarıma bu organizasyonu ziyaret etmelerini tavsiye edeceğim. Yarışın ve parkurun performansıyla ilgili de sporculardan bilgi alacağım." dedi.  

Takımlar, sporcular ve teknik ekiplerden oluşan yaklaşık bin kişi 3 gün boyunca Afyonkarahisar'da konuk oldu. Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Çeşme gümrük kapılarından yaklaşık 100 tır malzemeyle ülkeye gelindi.

Organizasyon için 800 kişilik profesyonel ve gönüllülerden oluşan bir ekip çalıştı.

Spor şöleni yaşandı

NG Afyon Motosiklet ve Spor Festivali'nde 3 gün boyunca yaklaşık 25 bin insan çok sayıda sportif etkinlik ve müsabakalarda rekabet etme fırsatı buldu.

Yorumlar (0)