26.Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu başladı 

Konya'daki belediyelerin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun önderliğinde 25 senedir gerçekleştirilen Mevlana Bisiklet Turu'nun bu yıl 26.'sı düzenleniyor.

SPOR 01.04.2021, 16:18 02.04.2021, 09:29
26.Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu başladı 

Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen Mevlana Bisiklet Turu, Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin sponsorluğunda düzenleniyor.



15 ülkeden 20 takımın ve 136 sporcunun olduğu Mevlana Turu kapsamında ilk etapta 133,5 kilometrelik yol kat edilecek. Konya-İsmil-Çumra güzergahlarının arşınlanacağı ilk turun bitiş noktası Meram Belediye binası olacak.



Hava durumu elverişli



Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı, hava durumunun 133,5 kilometre sürüş için gayet elverişli olduğunu belirtti.



Turların Mevlana Meydanı üzerinden başlayacağını hatırlatan Federasyon Başkanı, son 25 yıldaki en kuvvetli turun yapıldığını ve 4 etap sürecek turda Konya’nın her yerinin gezileceğini belirtti. Geçen yıl geldikleri turda Konya’yı gezen ve oldukça beğenen İsviçre, Fransa ve ABD vatandaşlarının bu yıl da geldiği ifade edildi.



4 Nisan’da sona erecek



4 Nisan’da sona erecek olan turun ikinci etabında Konya-Kilistra, üçüncü etabında Konya-Sille ve son etabında da Konya-Sarayönü-Ladik güzergahı izlenecek. 

Yorumlar (0)