25 şehirden 320 sporcu katılıyor! Kayak Şampiyonası’ndan renkli görüntüler…

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenmiş olan Türkiye Kayaklı Koşu Grup Şampiyonası yarışları Bitlis’te başladı.

SPOR 14.02.2021, 16:37 15.02.2021, 09:01
25 şehirden 320 sporcu katılıyor! Kayak Şampiyonası’ndan renkli görüntüler…

Bitlis-Tatvan kara yolundaki El-Aman Hanı mevkisinde 25 şehirden 320 sporcunun katıldığı şampiyonada kayakçılar, dereceye girebilmek amacıyla kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış gazetecilere şampiyonada derece elde eden sporcuların Türkiye finaline katılmaya hak kazanacağını ifade etti.

"Yarın final etabı olacak"

12-21 yaş gruplarından sporcuların müsabakaya katıldığını kaydeden Elatmış şu ifadeleri kullandı:

“Teknik toplantıyı dün gerçekleştirdik. Bugün de yarışmayı başlattık. Yarın öğleyin finalimiz olacak. Turistik ve tarihi önemi bulunan El-Aman Hanı mevkisinde yaş gruplarına göre aşama aşama oluşturulan pistin uzunluğu ise 2.500 metre.

Kar kalınlığı bölgede istenilen düzeyde. Sabah saatlerinde karı ezip pisti yarış amacıyla hazır konuma getirdik. Sporcularımızı konaklama tesislerinde ve yurtlarda ağırlıyoruz. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Şampiyonaya yoğun tempoyla hazırlık..

Kayaklı Koşu Milli Takımı Antrenörü Sedat Doymaz, erkeklerde ve kadınlarda 7 kategoride düzenlenmiş olan şampiyonaya yoğun bir tempoyla hazırlandıklarını ifade etti.

Doymaz, yarışların güzel bir şekilde geçtiğini söyleyerek, “Güzel bir pistimiz var. Bu yarış sonrası Türkiye Şampiyonası’nı da şehrimizde yapmayı düşünüyoruz. Güzel bir atmosfer var burada. Başarılı bir sonuç elde etmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)