2022 FIFA Dünya Kupası kuraları bugün çekiliyor! Rusya ve Ukrayna için özel kural getirildi 

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kuraları bugün Türkiye saati ile 19.00’da çekilecek. Kura çekimi, FIFA’nın Zürih’teki merkez binasında gerçekleştirilecek. 

SPOR 26.11.2021, 11:18 27.11.2021, 16:10
2022 FIFA Dünya Kupası kuraları bugün çekiliyor! Rusya ve Ukrayna için özel kural getirildi 

2022 Dünya Kupası’nın Avrupa Elemeleri kısmında play-off turu maçlarının kuraları bugün çekilecek. Türkiye saati ile 19.00’daki kura çekimi, FIFA’nın İsviçre’nin başkenti Zürih’teki merkez binasında gerçekleştirilecek.  

A Milli Futbol Takımı’nın rakiplerinin belli olacağı bu kura çekimi sırasında Türkiye’den temsilciler bulunacak. Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Zoom uygulaması üzerinden online olarak kura çekimine katılacak.  

Ekranlardan canlı yayınlanacak 

Play-off kura çekimi, FIFA’nın resmi YouTube kanalından ve çeşitli spor kanallarından canlı olarak yayınlanacak.  

Play-off kura çekimlerinde yeni prosedür 

Play-off aşamasında uygulanacak yeni formatla birlikte takımlar, finale kalabilmek için iki rakibini birden alt etmesi gerekecek. Play-off kura çekimine, Avrupa Elemeleri gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım, 2021/2021 Uluslar Ligi genel sıralamasında birinci sırada bulunan takım ve Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen 2 takım katılacak.  



Kura çekiminde 12 takım, 4’erli olarak gruplandırılacak ve toplam 3 play-off grubu oluşturulacak. Tek maçlı sisteme göre oynanacak yarı final ve final maçlarından sonra play-off takımlarından 3 tanesi, Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na gitmek için hak kazanmış olacak. 

6 takım kendi sahasında oynayacak 

Avrupa Elemeleri’nden gelip de en iyi 6 olarak sıralamada yer alan takımlar, ikinci kurada seri başı olacak ve bu 6 takım, yarı final karşılaşmalarını kendi evlerinde oynayacak. Yarı final eşleşmelerinin hemen ardından çekilecek başka bir kura ile de final maçlarının ev sahipleri belirlenecek. 

Play-off yarı final maçları 24 Mart 2022’de; final maçları ise 29 Mart 2022’de oynanacak. 

Rusya ve Ukrayna eşleştirilmeyecek 

UEFA Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre aralarında siyasi ve askeri kriz bulunan Rusya ve Ukrayna, karşılaşmalarda birbirleriyle eşleştirilmeyecek. Kura çekimince önce seri başı takımların eşleşmeleri sağlanacak. Ardından ise seri başı olmayan takımlar eşleştirilecek. 

Seri başı takımlar: Galler, İsveç, Rusya, İtalya, İskoçya, Portekiz 

Seri başı olmayan takımlar: TÜRKİYE, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Polonya

Yorumlar (0)