2022 Avrupa Güreş Şampiyonası heyecanı başladı!

Güreş tutkunlarının merakla beklediği Avrupa Güreş Şampiyonası nihayet başladı. İşte turnuvada mindere çıkacak Türk güreşçiler ve rakipleri...

SPOR 28.03.2022, 23:51 29.03.2022, 15:22 Hakan Öksüz
2022 Avrupa Güreş Şampiyonası heyecanı başladı!

Spor tutkunlarının heyecanla beklediği Avrupa Güreş Şampiyonası başladı. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen organizasyonun ilk günü, büyük heyecana sahne oldu. 5 milli güreşçi minderde boy gösterdiği şampiyona, önceki yıl gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra güreş dünyasının en önemli önemli organizasyonu olarak gösteriliyor. Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 3 Nisan’a kadar süreceği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, şampiyonaya katılan 37 ülke, toplam 375 sporcu gönderdi. Türkiye'nin ise kadınlar ve erkeklerde toplam 30 sporcuyu şampiyonaya gönderdiği öğrenildi. Altın, gümüş ve bronz madalyalar için mücadele verecek olan milli sporcular, Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Şampiyonanın köklü bir tarihi var!

Öte yandan Avrupa Güreş Şampiyonaları genelinde kadınların 23’üncü defa mücadele vereceği kaydedildi. Avrupa Güreş Şampiyonası, grekoromende ilk kez 1925, erkekler serbest stilde ise 1929 yılında gerçekleştirildi. Dünya Savaşları sırasında organizasyon yapılmadı. Kadınlar ilk defa Avrupa Güreş Şampiyonasında 2000 yılında ter dökmeye başladı.

Şampiyonanın ilk günü nefes kesti. 5 sıklette ter döken Türk sporculardan 2'si, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. 79 kiloda yarışan Muhammet Akdeniz, ilk maçında Moldovalı Stanislav Novac'ı 6-0 yendi. Çeyrek final karşılaşmasında Fransız Safedine Alekma'yı 5-3 mağlup eden Muhammet Akdeniz adını yarı finale yazdırdı. U23'te Avrupa Şampiyonu Yunan Georgios Kougıoumtsidis’e mağlup olan Akdeniz, Letonyalı Alans Amirovs ile bronz madalya için mindere çıkacak.

Muhammed Karakuş'un madalya maçına çıkma şansı kalmadı!

Fransız Quentin Sticker'i 11-0 mağlup ettikten sonra Dünya Şampiyonu Azeri Hacı Aliyev'e 12-6 yenilen Münir Recep Aktaş (65 kilo), repesajda bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Aktaş, Moldovalı Sacultan ile kozlarını paylaşacak.

Selahattin Kılıçsallayan (70 kilo) Avrupa 3’üncüsü Ermeni rakibi Armen Andreasyan'a 3-1 mağlup oldu. Ermeni güreşçinin finale çıkması halinde Kılıçsallayan, repesajda Alman Kevin Henkel ile mindere çıkacak. Milli sporcu, rakibini mağlup etmesi halinde Moldovalı Nicolai Grahmez ile bronz madalya karşılaşmasına çıkmaya hak kazanacak. Muhammed Karakuş (57 kilo) ise Ermeni Manvel Khandrsrtsyan'a 14-4 mağlup oldu. Karakuş'un madalya maçına çıkma şansı kalmadı.

Turnuvanın ikinci gününde mindere çıkacak Türk güreşçiler

  • Süleyman Atlı (61 kilo), Gürcü T.Vanishvili / Macar Gamzat Khalidov galibi ile
  • Soner Demirtaş (74 kilo) - İsrailli Mitchel Finesilver 
  • Osman Göçen (86 kilo) - İngiliz Eslami 
  • Feyzullah Aktürk (92 kilo) - Avusturyalı Greil 
  • Taha Akgül (125), Surp Magomed Nurosulov/Avusturyalı Ludesher galibi ile
Yorumlar (0)