2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yarışlarını bitiren sporcular yurda döndü 

Tokyo’da müsabakalarını tamamlayan milli sporcularımızdan ilk grup, yurda döndü. İstanbul Havalimanı’na inen kafileyi Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve heyeti karşıladı. 

SPOR 31.08.2021, 10:24 01.09.2021, 09:15
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yarışlarını bitiren sporcular yurda döndü 

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları tüm heyecanıyla devam ederken yarışmaları biten milli sporcularımızdan bir grup, yurda döndü. Aralarında halterde 55 kiloda bronz madalya kazanan Besra Duman’ın da bulunduğu sporcular ve antrenörlerden oluşan kafileyi İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve heyeti karşıladı.  



Besra Duman, ilk kez katıldığı oyunlarda madalya aldı 

Mutluluğunu dile getirirken duygusal anlar yaşayan Besra Duman, şunları kaydetti: “Oyunlara ilk kez katıldım. Hedefim altın madalyaydı fakat nasip olmadı. İnşallah 2023’te altın madalya ile döneceğiz. Üçüncü olduğum için çok mutluyum. Biz, Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Aramızda madalya alamayan arkadaşlarımız oldu. Onlar için de çok üzgünüm. Kalan arkadaşlarımız inşallah madalyayla dönerler.” 



Paralimpik oyunlarda yer almanın çok farklı olduğunu belirten Besra Duman, “Üç ay sonra dünya şampiyonası var. Bir sene sonra da Avrupa şampiyonası var. İnşallah bundan sonra birincilik için mücadele edeceğiz.” ifadeleri ile hedeflerini aktardı. 



“Pandemi sebebiyle hazırlık dönemini zor geçirdik” 

Besra Duman’ın antrenörü Akif Kıran: “Pandemi sebebiyle hazırlık dönemini zor geçirdik. Beklentimizi karşılayamadık. Üç madalya bekliyorduk, ona göre hazırlanmıştık. 2024 için daha iyi hazırlanıp 3-4 madalya ile dönmek arzusundayız. Bu pandemi bizi gerçekten geriye attı. Üç ay sonraki şampiyona için hazırlıklara başlayacağız.” 

Yorumlar (0)