'1959' için ek belge yarışı: Galatasaray'dan TFF'ye Fenerbahçe başvurusu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 1959 yılı öncesi şampiyonluk yarışına dair TFF'ye başvuru süreci devam ediyor.

SPOR 26.04.2021, 23:05 26.04.2021, 23:16
'1959' için ek belge yarışı: Galatasaray'dan TFF'ye Fenerbahçe başvurusu

Nisan ayı başında Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesi şampiyonluklar ile ilgili TFF'ye (Türkiye Futbol Federasyonu) ek deliller sunduğu açıklanmıştı.

Galatasaray'dan TFF'ye ek belge

Fenerbahçe'nin sunduğu ek delillere itirazda bulunan Galatasaray, 1959 yılı öncesi şampiyonluklara ilişkin ek belgeleri TFF'ye sundu. 



Fenerbahçe'nin ek belgesine karşılık verildi

Sarı-kırmızılıların TFF'ye sunduğu dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Herkesin bildiği üzere Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 6 Mart 2021 tarihinde şampiyonluk sayılarının 28 olacak şekilde tescil edilmesi yönünde TFF'ye resmi başvuru gerçekleştirilmiş olduğu kulüp resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuru ile kamuoyuna aktarılmıştı. Ardından, bahse konu başvurunun olası neticelerinin Galatasaray Spor Kulübü başta olmak kaydıyla tüm Türk kulüplerini maddi ve manevi yönden direkt olarak etkileyecek olmasından dolayı, 23 Mart 2021 tarihinde başvuru dilekçemiz ile TFF'ye yazılı olarak müracaatta bulunulmuştu. TFF tarafından sürdürülmekte olan inceleme ve değerlendirme sürecinde Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet adresi üzerinden, 7 Nisan 2021 tarihinde ek deliller sunduğunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bahse konu ek delillere dair görüş ve itirazlarımız ile bu konudaki destekleyici belgelerimizi de işbu dilekçemizde bilgilerinize sunarız."

Yorumlar (0)