19 yaşındaki Carlos Alcaraz, Nadal'ı üzdü!

Sakatlığının ardından bir ay sonra kortlara dönen ve ilk maçını kazanan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Madrid Açık'ın çeyrek finalinde 19 yaşındaki Carlos Alcaraz'a 2-1 yenildi.

SPOR 06.05.2022, 20:23 Hakan Öksüz
19 yaşındaki Carlos Alcaraz, Nadal'ı üzdü!

Yaklaşık bir aylık sakatlık dönemi sonrası kortlara dönen İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Madrid Açık'ın ilk turunda Sırp rakibi Miomir Kecmanovic'i 2-0 mağlup etmişti. Kariyerinde 21 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Nadal, çeyrek finalde vatandaşı Carlos Alcaraz ile eşleşmişti.

İspanyol tenisçi Nadal, Madrid'de düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde 19 yaşındaki İspanyol Carlos Alcaraz karşısında oldukça zorlandı. İlk seti 6-2 kazanan 19 yaşındaki tenisçi, ikinci sette 6-1 yenildi.

Alcaraz büyük sevinç yaşadı

Karşılaşmanın üçüncü ve son seti büyük heyecana sahne oldu. Üçüncü sette 35 yaşındaki rakibi Nadal'ı 6-3 yenen Carlos Alcaraz, yarı finale yükseldi.

19 yaşındaki Alcaraz, tenis dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olan kabul edilen Nadal'ı mağlup etmesi şaşkınlık yarattı. Karşılaşma sonunda Alcaraz'ın büyük sevinç yaşadığı görüldü.

"Bir sonraki Nadal"

Tenis otoriteleri, 19'luk Alcaraz'ın "bir sonraki Nadal" olabileceğini ileri sürüyor. 15 gün önce Barcelona Açık'ı kazanan Carlos Alcaraz, toplamda 3'üncü kez ATP turnuvası kazanmıştı. Rafael Nadal daha önce karşılaştığı genç tenisçiyi iki maçta da mağlup etmişti.

Yarı finaldeki rakip Djokovic!

İspanyol tenisçi Nadal'ı geçen Carlos Alcaraz'ı yarı finalde zorlu bir rakip bekliyor. Alcaraz, yarı finalde 1 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic ile karşı karşıya gelecek. Djokovic, çeyrek final turunda Polonyalı Hubert Hurkacz'ı 2-0 mağlup etti.

Yorumlar (0)