18'lik Emirhan, İtalya'daki ilk maçına çıktı!

Seria ekibi Torino'nun 4,5 milyon euro karşılığında Beşiktaş'tan satın aldığı 18 yaşındaki Emirhan İlkhan, İtalya'daki ilk maçında 90'ıncı dakikada oyuna girdi.

SPOR 14.08.2022, 11:40 15.08.2022, 09:55 Hakan Öksüz
18'lik Emirhan, İtalya'daki ilk maçına çıktı!

Beşiktaş'ın altyapısında yetişen 18 yaşındaki Emirhan İlkhan, İtalyan ekibi Torino tarafından 4,5 milyon euro karşılığında satın alındı. Önümüzdeki yılların kadrosunu oluşturmak isteyen Seria A ekibi, ligin ilk hafta maçında Monza'yı 2-1 mağlup etti. Sezonu 3 puanla açan Torino'da galibiyeti getiren golleri Mirançuk (43) ve Sanabria (66) kaydetti. Monza'nın tek golü, uzatma dakikalarında Dany Mota'dan geldi.

90'ıncı dakikada oyuna girdi

Geleceğin yıldızlarından biri olarak görülen Emirhan İlkhan, maça yedek başladı. Genç futbolcuyu takıma ısındırmak için maçlarda süre vermeye başlayacağını kaydeden Ivan Juric, "Gelecek vadeden hırslı bir oyuncu." yorumunda bulundu. Emirhan, karşılaşmanın 90'ıncı dakikasında Samuele Ricci'nin yerine oyuna alındı ve Seria A'daki ilk maçına çıkmış oldu.

Sonraki satışlardan Beşiktaş'a yüzde 15 pay verilecek!

Geçen sezon ligi 10'uncu sırada tamamlayan Torino, bu sezon adını ilk 7 takım arasına yazdırarak Avrupa kupalarına katılmak istiyor. 18 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Emirhan için Beşiktaş'a 4,5 milyon euro ödeyen Torino, oyuncunun sonraki satışları üzerinden Beşiktaş'a yüzde 15 pay verecek.

Beşiktaş için duygu dolu veda mesajı paylaşmıştı

Torino'ya transferi sonrası Beşiktaş'a veda eden Emirhan İlkhan, duygu dolu bir mesaj paylaşmıştı. Genç futbolcu, mesajında, "Beşiktaş'ta oynama hayaliyle büyüdüm. Kulübümün üzerimdeki emeği, ailem kadar fazladır. Beşiktaş formasıyla sahaya çıktıktan sonra Avrupa'ya gitmek istiyordum. Torino'ya giderken Beşiktaş'ın manevi desteğini de yanımda götürüyorum." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)