17'lik Fati, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti!

Barcelona’nın 17 yaşındaki genç futbolcusu Ansu Fati, Giuseppe Meazza’da Inter’in ipini çekti (1-2) ve Antonio Conte’yi UEFA Avrupa Ligi’ne gönderdi. 2002 doğumlu oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti.

SPOR 11.12.2019, 09:26 12.01.2020, 20:31
17'lik Fati, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin en heyecanlı maçı Giuseppe Meazza'da oynandı.

F Grubu'ndaki son karşılaşmasında deplasmanda İnter'i 2-1 yenen Barcelona 14 puanla zirvede yer alarak bir üst tura çıktı. Alman temsilcisi Borussia Dortmund 10 puanla tur atlayan diğer takım olurken Devler Ligi'ne veda eden Inter cephesinde büyük bir üzüntü yaşandı.

İspanyol devine galibiyeti getiren isim olan 2002 doğumlu Ansu Fati Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu olarak tarihte yerini aldı.

Nefes kesen mücadelede Lionel Messi'nin eksikliğinde Barcelona'yı 23. dakikada Carlos Perez öne geçiren oyuncu oldu.

Rakibinin eksikleri sebebiyle maçın favorisi olan Inter 44'te Lukaku ile beraberliği yakaladı.

Başarılı oyuncu Lukaku Manchester United'da oynadığuı 2017 Eylül'ünden bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez arka arkaya 2 maçta gol atma başarısı gösterdi.

Tur için mutlaka galibiyet elde etmesi gereken İnter, Barcelona'nın rotasyonlu kadrosu karşısında bir türlü öne geçemedi.

Ev sahibi takım galibiyet golü için tüm riskleri alırken dakikalar geçtikçe üzerlerindeki baskı dahada arttı. 73. dakikada Godin'in pasıyla savunma arkasına sarkan Martinez top yere inmeden vuruşunu yaparak fileleri havalandırdı ancak ağlara giden top ofsayt nedeniyle iptal oldu.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Barcelona ceza sahasında yaşanan karambol sonucu topu önünde bulan Martinez bir kez daha topu ağlara gönderdi fakat bu pozisyonda da yardımcı hakem Arjantinli yıldız için ofsayt bayrağını kaldırdı.

Maçın 85. dakikasında oyuna dahil olan 2002 doğumlu Ansu Fati, 87. dakikada ceza sahasının biraz dışında topla buluştu, Suarez ile duvar pası yaptıktan sonra ceza yayı üzerinden şutunu attı ve topu ağlara göndererek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golüyle tarihe geçmeyi başardı.

Barcelona'nın en genç Şampiyonlar Ligi futbolcusu olan Fati aynı zamanda Katalan takımının Devler Ligi'nde gol atan en genç futbolcusu olma unvanına sahip oldu.

Kalan dakikalarda başka gol gelmeyince Barcelona sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 14'e yükseltti. Yedi puanda kalan Inter'in ise Borussia Dortmund'un kazanmasının ardından Şampiyonlar Ligi macerası sona erdi.
 

Yorumlar (0)