15 yaşındaki Türk futbolcu Enes Sali, Avrupa futbol tarihine geçti 

Romanya forması giyen Enes Sali, 15 yıl 264 günlük yaşı ile resmi bir A Milli Takım maçında sahaya çıkan en genç Avrupalı futbolcu unvanını kazandı. 

SPOR 15.11.2021, 09:17
15 yaşındaki Türk futbolcu Enes Sali, Avrupa futbol tarihine geçti 

23 Şubat 2006 tarihinde Kanada’da doğan Türk asıllı Enes Sali, 15 yıl 264 günlük yaşına rağmen sergilediği üstün performans ile Romanya A Milli Takım formasını giymeyen hak kazandı. 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri J Grubu’nun 10’uncu haftasında karşılaşan Romanya ve Lihtenştayn maçında yer alan Enes, 82’nci dakikada ilk kez Romanya A Milli Takımı formasını giyme fırsatı buldu. 

Hagi’nin Farul Constanta’sında oynuyor 

Galatasaray’ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Frul Constanta Kulübü’nde oynayan Enes, genç yaşı ile Norveçli Martin Odegaard’ın rekorunu (15 yıl 300 gün) kırmış oldu.  



Romanya Birinci Ligi’nin en genç futbolcusu 

Henüz 15 yıl 202 günlük iken Romanya Birinci Ligi’nde gol atan Enes Sali, en genç futbolcu olarak kayıtlara geçmişti. Enes’in takımı bu maçta Academica Clienceni’yi 5-0 mağlup etmişti. 

Enes Sali kimdir? 

Dünya rekoru kıran Enes Sali, adını futbol tarihine altın harflerle yazdırmasının ardından herkes tarafından merak konusu oldu. 23 Şubat 2006 tarihinde Kanada’nın Ontario kentinde dünyaya gelen Türk kökenli Rumen bir ailenin çocuğu Enes, 11 yaşına kadar Woodbridge Strikers’ta futbol oynadı. 

2017 senesinde uluslararası bir turnuvada Barcelona tarafından keşfedilen Enes, iki sezon boyunca Katalan ekibinde forma giydi. FIFA’ya taşınan dava sonrasında ise Barcelona, Enes’i serbest bırakmak zorunda kaldı. Bu dönemde Hagi devreye girdi ve Enes’i kendi takımına aldı.  

Yorumlar (0)