Zeydan Karalar: "Ekmeği bedava dağıtamazsın" dediler, 5 kuruşa dağıttım!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyelerin halka bedava ekmek dağıtımı yapmasına yasak getirilmesine ilişkin, "Bana 'parasız dağıtamazsın' dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım." dedi. 

SİYASET 23.04.2020, 12:36
Zeydan Karalar: "Ekmeği bedava dağıtamazsın" dediler, 5 kuruşa dağıttım!

Türkiye'de belediyelerin vatandaşlara bedava ekmek dağıtımı yapmasının yasaklanması AK Partili Mahir Ünal'ın söz konusu yasağı "paralel yapı" suçlamasıyla savunmasının yankıları devam ediyor. Konuya ilişkin tartışmalar sürerken, Adana Büyükşehir Belediyesi de ekmeği 5 kuruşa satmaya başladı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuk olarak katıldığı bir canlı yayında, "Ekmek dağıtmanın terörizmle ilişkilendirilmesini anlamak mümkün değil. Bana 'Parasız dağıtamazsın' dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım. Çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Alanlarımız ekilemeyebilir. İleride gıda sıkıntısı çekebiliriz." dedi. 

"Tarım kenti kurmayı düşünüyoruz"

Karalar, ayrıca tarıma destek verdiklerini kaydederek, "Şu anda Adana'da tüm alanların ekilebilir hale gelmesi için Adana Belediyesi büyük gayret sarf ediyor. Biz 12 bin çiftçiye destek olacağız. Ve şu anda Mersin ve Adana, tarım çiftçilerine biz tarım kenti kurmayı düşünüyoruz. Bunlar Zeydan Karalar'a mı yarayacak? Bütün milletimize yarayacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)