Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sınırda

Ümit Özdağ, sınırda güvenliğin sağlanabilmesinin yolunun ‘Anadolu Kalesi Projesi’ni gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

SİYASET 14.09.2021, 16:41 15.09.2021, 15:01
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sınırda

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’deki sınır güvenliğinin parti programında yer alan “Anadolu Kalesi Projesi” ile sağlanabileceğini ifade etti.

Özdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Van’a geldi ve beraberindeki heyetle birlikte İran sınırında yer alan Çaldıran ilçesine geçti.

Burada vatandaşlarla buluşan, taleplerini ve sorunlarını dinleyen Özdağ, bir yakınını kaybeden Soğuksu Mahalle Muhtarı Mustafa Arbat’a taziye ziyareti yaptı.

"Hudut namustur" pankartı açıldı

Özdağ ile beraberindekiler ardından Türkiye-İran sınırına yakın bir yere geçerek burada “Hudut namustur” yazan bir pankart açtı.

Gazetecilere burada açıklama yapan Özdağ, Türkiye-İran sınırına oldukça yakın bir yerde olduklarını kaydetti.

"Anadolu Kalesi Projesi"ni sağlamak gerek

Zafer Partisi olarak Afganistan’dan Türkiye’ye kadar gelen göçü yerinde incelemek için sınıra geldiklerini söyleyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Bu incelemeyi gerçekleştirirken sınırın namus olduğunu partimiz hatırlatmak ve altını çizmek istiyor. Arkasından görüyorsunuz ki Türk bir sınır karakolu var. Karakolun hemen arkasında da İran sınırı yer alıyor. Partimiz bu sınırda güvenliği sağlayabilmenin tek şeklinin ‘Anadolu Kalesi Projesi’ni gerçekleştiremk olduğunu ifade ediyor.

Mayınlar AB’nin sağladığı fonlarla bir bir sökülürken yerine ise merdivenle çıkılabilecek kadar kolay duvarlar inşa etmek ülkemizin güvenliğini sağlamaz. Gelecek dönemde hem Asya’dan hem de Afganistan’dan ülkemize gelecek göçte büyük bir artış görülecek. Mevcut hükümetin saray rejiminin almış olduğu önlemler, ülkemizin sınırlarının güvenliğini sağlamaya uygun değildir. Hudut namustur. Partimiz bu namusu koruyacağına ilişkin milletimize söz veriyor.”

Yorumlar (0)