YSK'dan 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusuna ret

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunan 9 kişinin eksik evrak verdiğini duyurdu. Vekil aracılığıyla başvuru yapan 3 kişinin müracaatı reddedildi. İşte başvurusunda eksik bulunan o isimler...

SİYASET 21.03.2022, 11:21 Hakan Öksüz
YSK'dan 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusuna ret

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yaklaşırken gündem ısınıyor. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyanlar, dün itibarıyla Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) giderek başvurularını yaptı. 

Müracaatını vekil ve posta aracılığıyla yapan 3 kişiye ret

İnternet sitesinden açıklamada bulunan YSK, yapılan 9 başvuruda eksik evrak olduğunu duyurdu. Vekil aracılığıyla müracaat eden Cem Cengiz Uzan ile Murat Hakan Uzan'ın başvurularının, "bizzat YSK'ye yapılmadığı" gerekçesiyle reddedildiği kaydedildi. Posta yolu ile başvuran Hürrem Ayaz'ın müracaatı da reddedildi.

Eksik belgeler, bugün saat 17.00'ye kadar tamamlanmalı

Fotoğrafının yüksek çözünürlüklü halinin elektronik ortamda hazırlanmış halinin olmadığı Davut Turan ile mal bildirim formunda eksiğin tespit edildiği İrfan Uzun'un başvuruları kabul edilmedi. Eksik belgelerin, bugün saat 17.00'ye kadar tamamlanması gerektiği kaydedildi.

Erbakan'ın başvurusu da reddedildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan'ın başvurusu da geri çevrildi. Bunun gerekçesinin de başvuru dilekçesinde Erbakan'ın 6 vesikalık fotoğrafı, onaylı diploma örneği ve fotoğrafının yüksek çözünürlüklü halinin bulunmaması olduğu kaydedildi. Erkan Trükten ve Handan Yalçıntaş'ın belgelerinin de eksik olduğu belirtildi.

Mal bildirim formu bulunmayan Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ile belgeleri eksik Duran Güveninir'in başvuruları reddedildi. Başvuru için gereken 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzu bulunmayan ve mal bildirim formunu yanlış dolduran Levent Akyollu'nun yanı sıra Selami Karagöz'ün başvuruları da kabul edilmedi. 

Yorumlar (0)