YSK'da seçim var!

Yüksek Seçim Kurulu'nda Başkan Sadi Güven ve 5 üyenin sürelerinin dolması üzerine Yargıtay ve Danıştay Büyük Genel Kurulları yarın yeni başkan ve üyeleri seçecek.

SİYASET 15.01.2020, 18:20
YSK'da seçim var!

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) Başkan Sadi Güven ve 5 üyenin sürelerinin dolması üzerine Yargıtay ve Danıştay Büyük Genel Kurulları yarın yeni başkan ve üyeleri seçecek.

Yargıtay üyeliğinden YSK'ya seçilen Başkan Sadi Güven, Faruk Kaymak ve Refik Eğri'nin süreleri 23 Ocak'ta dolacak. Danıştay kontenjanından YSK'ya seçilen İlhan Hanağası, Nakiddin Buğday ve Zeki Yiğit'in de görev süreleri 23 Ocak'ta dolacak.

İki kurum da üyelerini yarın belirleyecek

Yargıtay ve Danıştay, boşalacak 6 üyeliği doldurmak için 3'er üye seçecek. Yargıtay Genel Kurulu, yarın yapacağı seçimde üye tam sayısının salt çoğunluğunu sağlayan 3 adayı YSK üyeliğine seçecek. Danıştay Genel Kurulu da yarın 3 YSK üyesi belirleyecek.

Yeni başkanı YSK kendi içinde belirleyecek

Yeni seçilen 6 üye, 24 Ocak'ta YSK'daki yeni görevlerine başlayacak. Üyeler bir araya gelerek kendi aralarından gizli oyla başkan seçecek. Salt çoğunluğu sağlayan üye YSK'nın yeni başkanı seçilecek.

Yorumlar (0)