Yol haritasında İstanbul sona kalıyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında "yeni normal"e geçiş aşama aşama uygulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanları ile bayramlaşmasında İstanbul ayrıntısı dikkat çekti. İl başkanları yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek için seyahat yasağının en son İstanbul için kalkmasını talep etti.

SİYASET 27.05.2020, 07:48
Yol haritasında İstanbul sona kalıyor

AK Parti de "yeni normalleşme" süreci kapsamında yol haritasını belirliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz” demişti. "Gönül seferberliği"nin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere tüm teşkilat bugünden itibaren sahaya inmeye başlayacak. Buluşmalarda, "salgın döneminde hükümetin hayata geçirdiği projeler" ayrıntılı bir şekilde anlatılacak, vatandaşın talepleri de ilk ağızdan dinlenmiş olacak.

Rapor hazırlanacak

Vatandaşın ihtiyaçları sorulup, bu ihtiyaçların karşılanması için atılması gereken ilave adımlar tespit edilecek.

Teşkilat gerekli gördüğü yerlerde maske dağıtımı da yapacak. Yapılacak bu kapsamlı çalışma ile salgın sürecinde hayata geçirilen uygulamaların halkta nasıl bir karşılık bulduğu öğrenilecek.

Tüm bunlar il düzeyinde raporlaştırılacak ve il il hazırlanacak raporlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Seyahat yasağı en son İstanbul için kalksın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti il başkanları ile telekonferansla gerçekleştirdiği bayramlaşmada dile getirilen talepler arasında en çok İstanbul detayı dikkat çekti.

Şehirlerindeki koronavirüs salgınına ilişkin son durumu anlatan il başkanları, Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek için seyahat yasağının en son İstanbul için kalkmasını istedi.

Toplantıda, bu talebe gerekçe olarak birçok ilde uzun zamandır yeni vakanın görülmemesine rağmen İstanbul'da yeni vakaların ortaya çıkması gösterildi.

İzmir'deki o kadın!

Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda İzmir Kadın Kolları’na ise şu talimatı verdi:

“İzmir’deki son zamanlarda o kadının yapmış olduğu edep dışı değerlerimize saygısız saldırısına karşı gereken cevabı asil duruşunuzla vermiş olacaksınız. Özellikle sizler de dar mesafede bunları anlatacak ve bütün İzmirli hanım kardeşlerimize CHP Kadın Kolları’nın bu yaptıklarını anlatarak onlara hadlerini bildirmiş olacaksanız.”

Yorumlar (0)