Yıldırım'dan 'pahalılık' açıklaması: Sistem çöktü, düzen bozuldu

Binali Yıldırım, "COVID-19 ile birlikte dünya, artık eski dünya değil. Fiyatlar tüm dünyada kontrol altına alınamıyor. Demek ki bu pandemi sürecinde dünyanın düzeni tamamen bozuldu, üretim sistemi çöktü." dedi.

SİYASET 18.12.2021, 20:26
Yıldırım'dan 'pahalılık' açıklaması: Sistem çöktü, düzen bozuldu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca başkent Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde 'Mahalle Başkanları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi.

"Mahalle başkanları çok önemli"

2 gün boyunca sürecek olan toplantıda konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, ilerleyen haftalarda partisinin belediye başkanları ile toplanacaklarını anımsatarak, "2,5 senelik geçmişi değerlendireceğiz. 2024 seçimlerine giden yolda ne gibi şeyler yapılması gerektiğini kararlaştıracağız. Partimiz seçimden seçime değil, 7 gün 24 saat halkın içinde. Biz, mahalle başkanlarının ne manaya geldiğini İstanbul seçimlerinde bizzat gördük. Bu seçim, mahalle başkanlarının ne denli önemli olduğunu bizlere yaşatarak gösteren bir seçimdir. Onun için de mahalle başkanlarımızın aldığı bu sorumluluğun önemini çok iyi biliyoruz. Şunu açık ve net bir şekilde bilmenizi istiyoruz ki 2023 yılına giden yolda bir kez daha yazacağımız destanın altında mahalle başkanlarının imzası olacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Problemler küresel

Yıldırım, her şeyin çok hızlı değiştiği bir dünyaya girdiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"COVID-19 ile birlikte dünya, artık eski dünya değil. Fiyatlar tüm dünyada kontrol altına alınamıyor. Enflasyonun ne olduğunu bilmeyen ülkelerin, bu dönemde enflasyon en önemli problemleri konumuna gelmiş. 39 sene sonra ABD'de yüzde 7 seviyelerine çıkmış. Avrupa ülkelerinde de yüzde 6 düzeyinin üzerine çıkmış. Bu ne anlama geliyor? Demek ki bu pandemi sürecinde dünyanın düzeni tamamen bozuldu. Üretim sistemi çöktü, ithalat, nakliyat, ihracat; tüm bunlarda problemler yaşanıyor. Bu problemler küreseldir. Küresel problemlerin çözümü de yine küresel istikrarın tesisiyle olur. Peki bunu mu bekleyeceğiz? Bunlar çok zaman alır. Elbette ki beklemeyeceğiz. Onun için de ilk baştan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu sürecin minimum zararla atlatılması adına tedbirleri bir bir devreye aldık. KOBİ'lerin desteklenmesi, asgari ücretin artırılması, vergi yükünün düşürülmesi, işten çıkarmaların yasaklanması gibi birçok tedbir aldık. Bunlar alınan tedbirlerin yalnızca birkaçı. Desteklerimiz sürecek."

















Yorumlar (0)