Yeşim Meltem Şişli hakkında yeni gelişme!

İSMEK çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkındaki iddianame kabul edildi.

SİYASET 27.02.2020, 11:17
Yeşim Meltem Şişli hakkında yeni gelişme!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkındaki iddianame kabul edildi.

Şişli hakkında "İSMEK çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı" gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 5 müfettiş görevlendirilmişti. Şişli, "hakkında yürütülen soruşturmanın selameti" bakımından istifa etmişti.

Hakkındaki iddianame kabul edilen Şişli'nin ilk duruşması, 17 Haziran günü İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı ileri sürülmüş ve kendisi hakkında suç duyurusu yapılmıştı. 

Dilekçe, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmuştu. 19 Ağustos 2019 tarihinde Yeşim Meltem Şişli'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binasında bölge sorumluları ile toplantı düzenlediği, müştekileri toplantıda ilk kez görmesine ve haklarında bilgi sahibi olmamasına rağmen çok ağır söylemlerde bulunarak hakaret ettiği ileri sürülmüştü. 

Şişli'nin, "Kaçınız bekârsınız, bir el kaldırın bakalım. Bu ne böyle, hepsi bekâr neredeyse. Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanız müdür bey. Bir gece organize edin hemen, eşleşsinler. En şanslı müdür bu müdür, bu kadar kadınla çalışıyor... Size araç da vermemişler. Bu sıcakta başınız da kapalı, ne yapıyorsunuz, terliyorsunuzdur ve kokuyorsunuzdur... Bence hiçbiriniz yönetici değilsiniz, formasyonunuz yok bir kere... Hepinizin diksiyonları berbat, acil eğitim almalısınız..." şeklinde aşağılayıcı ifadeler kullandığı kaydedilmişti.

Söz konusu dilekçede, Şişli'nin müştekilere mobbing uygulayarak "dini değerleri aşağılama",  "alenen hakaret" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işlediği ifade edilmişti. 
 

Yorumlar (0)