Yeşil Sol ve HDP'den ortak açıklama: Gereken yapılacak

Seçim sonuçlarına dair HDP Eş Genel Başkanları Buldan ile Sancar'ın da katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısı sonrası ortak açıklama, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar'dan geldi. Bu sonucu başarı olarak göremeyeceklerini kaydeden Uçar, "Öz eleştiri sürecinde gerekeni yapacağız." dedi.

SİYASET 15.05.2023, 15:19 16.05.2023, 13:49 Hakan Öksüz
Yeşil Sol ve HDP'den ortak açıklama: Gereken yapılacak

Dün Türkiye genelinde yapılan oylamanın ardından resmi olmayan sonuçlar netleşti. Cumhur İttifakı yüzde 49.46, Millet İttifakı ise yüzde 35.02 oy aldı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyların yüzde 49.50'si Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'a, yüzde 44.89'u ise Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'na gitti.

Muhalefet cephesi, beklediği oy oranlarına ulaşamadı. Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Kılıçdaroğlu'na destek veren HDP ve Yeşil Sol Parti, milletvekili seçiminde başarısız bir grafik çizdi. Seçime Yeşil Sol Parti adıyla giren HDP, yüzde 8.81 oy aldı ve 61 milletvekili çıkardı.

HDP Eş Genel Başkanlarının katıldığı toplantının ardından açıklama

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın da katıldığı toplantının ardından açıklamada bulundu. Seçim öncesi konulan hedeflere ulaşılamadığını bildiren Uçar, "Bizim açımızdan bu sonuç, başarı olarak değerlendirilemez." dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar

"Seçmenin mesajını değerlendireceğiz"

İktidar cephesinin hile taktiklerinin bu seçimde de belirleyici olduğunu iddia eden Uçar, "Her olumsuz faktöre rağmen alınan sonuç önemlidir. Seçmenin bize verdiği mesajı, bütün yönleriyle değerlendireceğiz. Öz eleştiri sürecinde gereken yapılacak." ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan

Yorumlar (0)